Diari digital d'Andorra Bondia
L’avinguda d’Enclar fa quatre anys, fotografia que recollirà el panell 4 de ‘La nova Santa Coloma’.
L’avinguda d’Enclar fa quatre anys, fotografia que recollirà el panell 4 de ‘La nova Santa Coloma’.
La mateixa avinguda en l’actualitat, després de la construcció del nou passeig, foto també del panell 4.
La mateixa avinguda en l’actualitat, després de la construcció del nou passeig, foto també del panell 4.

Història recent de Santa Coloma


Escrit per: 
Redacció/Foto: T.L./ Comú d'Andorra la Vella

El Comú d’Andorra la Vella ha preparat una mostra de gran format sobre la transformació de Santa Coloma els darrers quatre anys, amb nous equipaments i infraestructures adequades als nous temps. La nova Santa Coloma consta de quinze plafons que s’instal·laran durant un mes a la placeta situada davant l’Espai Columba. L’exposició s’inaugurarà divendres vinent a les 19 hores. 
L’exposició s’instal·larà en un dels nous espais emblemàtics de la parròquia: l’exterior de l’espai Columba, la sala d’exposicions que acull les pintures murals de Santa Coloma del segle XII i que s’ha construït en un terreny cedit pel Comú al Govern per a aquesta finalitat. Precisament aquest espai és un dels protagonistes de les fotografies que s’exposaran, tot destacant el retorn dels frescos a casa. Els plafons recolliran sempre l’abans i el després de cada una de les infraestructures realitzades amb unes fotografies il·lustratives. 
Segons informen des de la corporació, La nova Santa Coloma sobretot vol posar en relleu la millora en la connexió a peu entre Santa Coloma i Andorra la Vella, tant a través del passeig del riu com de la nova rambla d’1,4 quilòmetres construïda arran de les grans obres de la xarxa separativa d’aigües, que mitiguen el risc d’inundacions, i en les quals el Comú ha fet una inversió superior als 3 milions d’euros. 
La mostra també destaca la construcció del nou Parc de la Serradora, la urbanització del carrer de la Plana, amb la construcció de voravies que donen més seguretat als alumnes de l’escola andorrana de Santa Coloma, l’habilitació de l’aparcament annex, o la posada en marxa del nou Centre d’Atenció Primària, més gran, funcional i modern, en un local llogat pel Comú i cedit al Govern al complex Prat Condal.

Festa major
La nova Santa Coloma, que romandrà exposada fins al 22 de setembre, s’inaugurarà unes hores abans que comenci la festa major del segon nucli de població de la parròquia, que compta amb 3.000 habitants. La celebració, que tindrà lloc durant tres dies, entre el dissabte 24 al matí i el dilluns 26 a la nit, està organitzada per la comissió de festes i compta amb el suport del Comú d’Andorra la Vella. 
Un dels membres de la comissió de festes, Roger Menardia, ha assenyalat que una de les activitats més remarcables d’enguany és la festa de rock, que comptarà amb la participació de diversos grups del país i tindrà lloc dissabte a les 12 de la nit. Pel que fa a la resta del programa, el diumenge després de la missa solemne (12.30 hores) tindrà lloc el tradicional ball del Contrapàs. 

exposició
santa coloma
història
recent
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic