Diari digital d'Andorra Bondia
Des de la UHA creuen que aquestes denúncies malmeten la imatge del sector i que la llei s’ha de complir.
Des de la UHA creuen que aquestes denúncies malmeten la imatge del sector i que la llei s’ha de complir.

Hoteleria és el sector que té més denúncies dels propis treballadors


Escrit per: 
Pepa Gallego/Foto: Jonathan Gil

El sector de l’Hoteleria és el que té més multes registrades pel servei d’Inspecció de Treball, igual que en anys anteriors, i des d’aquest servei també confirmen que és el sector que més denúncies dels propis treballadors té. En concret, aquest departament va rebre l’any passat 112 denúncies, de les quals 46 van ser referents al sector hoteler. 
Unes 34 denúncies van ser per al sector “Altres serveis, dotze per a Comerç, deu per a Construcció, nou per a Indústria i una per a Agricultura. 
Des d’Inspecció de Treball destaquen que, pel que fa a aquestes 46 denúncies que va rebre el sector de l’Hoteleria,   “cal remarcar que algun hotel ha rebut denúncies de diferents treballadors. Per exemple, un establiment hoteler va rebre sis denúncies, un altre quatre i altres tres hotels van rebre dues denúncies cadascun”, comenten des d’Inspecció de Treball.
En aquest sentit, des del sector hoteler, qui ha estat els darrers anys president de la Unió Hotelera, Manel Ara, va remarcar que la llei és clara tant pel que fa a les mesures sobre  condicions de treball en general, com sobre la seguretat i la salut a la feina. Segons Ara, “trobo bé que es denunciï i es multi si hi ha incompliments de la norma perquè la resta sí que ho compleixen”.
Per altra banda, el representant dels hotelers destaca que aquestes multes i denúncies “van en contra del bon nom del sector i el malmeten”, va dir.   Segons Ara, “la llei hi és perquè es compleixi i, si no es fa, els treballadors tenen tot el dret a denunciar-ho”. 
Des de la UHA tampoc s’ha detectat cap dificultat per poder complir tots els requisits de les lleis referides, “perquè són clares i la majoria sí que ho complim”.
Cal recordar que l’any passat, tal com va avançar el BonDia, Hoteleria va rebre 51 multes d’Inspecció de Treball, de les quals 30 corresponien a incompliments relatius a les condicions generals de treball i la resta són incompliments de la seguretat i la salut a la feina. 
El sector de l’Hoteleria és, després del de Comerç i Reparació de vehicles de motor, el que més assalariats té. En concret, l’any passat es van calcular 9.376 assalariats, quan comerç en té 11.988. 

 

sector
hoteleria
denúncies
treballadors
propis
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic