Diari digital d'Andorra Bondia
Inauguració de l'Espai Jove del Pas de la Casa.
Inauguració de l'Espai Jove del Pas de la Casa.

Inaugurat un nou Espai Jove al Pas de la Casa


Escrit per: 
Agències

El comú d'Encamp ha inaugurat aquest dissabte al matí la primera instal·lació física al Pas de la Casa destinada als joves que viuen a la parròquia i també a tots aquells que hi vulguin anar. L'Espai Jove, que es troba a tocar de pistes, està destinat a nenes i nens d'entre 12 i 18 anys i estarà obert tots els dies de la setmana perquè s'hi puguin adreçar per jugar, fer feina o trobar un assessorament personal en els monitors que dirigiran el projecte. “Aquí hi trobaran confiança, confidencialitat i un ambient d'acord amb el que ells busquen”, ha apuntat el conseller de Joventut, Esports i Turisme, Xavier Fernández. Actualment viuen al poble fronterer una cinquantena de joves entre les edats a les quals es vol adreçar el projecte. Les obres de rehabilitació de l'espai i tot el material que s'ha comprat, ordinadors, jocs relacionats amb les noves tecnologies i també de taula, han tingut un cost total de 14.000 euros. Paral·lelament a aquesta posada en marxa de l'espai també s'han iniciat les obres de remodelació a la plaça de l'església del Pas. La primera fase, que té un pressupost estimat de 1,6 milions d'euros, s'allargarà fins al desembre de l'any que ve i durant la temporada d'hivern i de més afluència turística s'aturaran les obres.

Un centre destinar als joves de la parròquia perquè puguin jugar a la 'PlayStation', fer deures, compartir moments i trobar un assessor personal per comentar els neguits de l'edat. Aquest és el principal objectiu del nou Espai Jove que s'ha inaugurat aquest dissabte al matí al Pas de la Casa. La nova infraestructura és una llarga reivindicació dels veïns del poble que finalment ha estat escoltada pel comú d'Encamp. “Sabíem que hi havia aquesta necessitat però ens faltava trobar un lloc on ubicar-hi el projecte”, ha argumentat el conseller de Joventut, Esports i Turisme, Xavier Fernández. 

L'espai, que es troba a tocar de pistes, està destinat a nenes i nens d'entre 12 i 18 anys i estarà dirigit per una monitora permanent que s'encarregarà d'acompanyar-los. D'aquesta manera, a banda d'ajudar-los a fer els deures, també serà una persona disposada a escoltar els neguis i les problemàtiques dels joves adolescents. “Aquí hi trobaran confiança, confidencialitat i un ambient d'acord amb el que ells busquen”, ha assegurat Fernández. Actualment viuen al poble fronterer una cinquantena de joves entre les edats a les quals es vol adreçar el projecte. El local estarà obert tots els dies de la setmana. Les obres de rehabilitació i tot el material que s'ha comprat, ordinadors, jocs relacionats amb les noves tecnologies i també de taula, han tingut un cost total de 14.000 euros per les arques comunals. 

La idea és que els dies que faci bon temps al Pas també es puguin organitzar activitats fora de la instal·lació. Tot i això, el conseller comunal també ha volgut destacar la importància que aquest nou espai s'hagi inaugurat abans de l'hivern “perquè ara ve una temporada dura per la canalla del Pas de la Casa i aquí trobaran el seu racó”, ha dit. 

Inici de les obres al voltant de l'església 

Paral·lelament a aquesta posada en marxa de l'Espai Jove també s'han iniciat les obres de remodelació a la plaça de l'església del Pas. La primera fase, que té un pressupost estimat de 1,6 milions d'euros, s'allargarà fins al desembre de l'any que ve. Malgrat que ara s'ha donat el tret de sortida, la remodelació quedarà aturada durant la temporada d'hivern i de més afluència turística, per no molestar als comerciants i també per les baixes temperatures i gelades. El conseller d'Obres i Urbanisme, Jordi Rich, ha esclarit que aquesta primera part de les obres no interfereix amb la descontaminació de la plaça i que quan vagin avançant aquests treballs també s'impulsarà la remodelació que falti.

Número de vots: 65
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic