Preocupa la “reducció dràstica” d’alumnes (de 438 el 2010 a poc més de la meitat en l’actualitat) i preocupa que es compleixin les condicions de col·laboració de les diferents administracions públiques que el 1984 van signar el conveni de creació de la UNED a la Seu: la Diputació i la Universitat de Lleida, l’Ajuntament de la Seu i el Govern d’Andorra. Aquesta va ser l’exposició  que el portaveu de Compromís per la Seu, Òscar Ordeig, va fer de la moció presentada al ple municipal celebrat dilluns al vespre, on demanava un impuls a l’oferta d’aquest centre universitari a distància així com garantir les aportacions institucionals que el fan viable.  
    
“No entenem per què es presenta aquesta moció quan és un tema que ja està treballat”, li va respondre l’alcalde, Jordi Fàbrega,. Segnos ell, el que demana la moció ja es va traslladar a la junta rectora de la UNED a la Seu a finals d’octubre. Amb tot, va afegir, “ens alegra aquesta preocupació per l’ensenyament superior per part de Compromís”. Així, la junta rectora que presideix va reafirmar la voluntat de seguir donant suport al centre de la UNED a la Seu,  una voluntat que es materialitzarà en l’increment de les aportacions econòmiques, va indicar Fàbrega: el Govern d’Andorra (el 45% de l’alumnat procedeix del Principat) ja augmenta la dotació, de 75.000 a 80.000 euros, en el pressupost aprovat per al 2020, igual que la mateixa quantitat hi posa la Diputació de Lleida, mentre que la universitat mateixa apuja la partida que hi destina fins a 60.000 euros, i l’Ajuntament de la Seu hi farà una aportació de 15.000 euros, és a dir, doblant l'actual aportació.
    
Fàbrega, president de la junta rectora del centre, reconeix els “números negatius” amb què la UNED va tancar el 2019 però va matisar la caiguda d’alumnes amb l’argument que “quan es va posar en marxa l’educació superior no presencial no tenia tanta competència com avui.” Amb el temps, diu l’alcalde, “ha canviat tant l’oferta com la manera d’impartir aquests estudis”. Així, la pèrdua d’alumnes a la Seu la contextualitza en una reducció d’inscrits generalitzats a la UNED: uns 63.000 en els mateixos deu anys a què feia referència Ordeig, que va replicar que la davallada de matrícules és sensiblement superior en el cas de la Seu respecte a d’altres centres associats. Fàbrega va posar sobre la taula algunes dades que considera positives sobre la UNED: d’una banda, els 33 alumnes que es van matricular al curs d’accés a la universitat, i de l’altra, la “molta sortida” de la UNED sènior, aturada enguany per causa del coronaviurs.

Estudis d’educació física
L’alcalde va recordar que serà a les instal·lacions de la UNED, al centre cultural Les Monges, de titularitat municipal, on es preveu que s’instal·li durant els primers cursos el centre d’estudis superiors en educació física, l’Inefc, que es posarà en marxa el curs vinent.  Un centre que serà el tercer d’aquestes característiques que funcionarà a Catalunya, va recordar.

La moció presentada per Compromís va ser aprovada per tots els grups, amb una reserva de la CUP pel que fa als diners que s’hi destinen: per què participa l’Ajuntament en els costos d’una universitat estatal?