L’Associació Andorrana de Monitors d’Esquí (AAME) vol assegurar que la pròxima temporada d’esquí sigui més bona que l’anterior. És per això que ja està mantenint reunions amb les estacions amb l’objectiu d’iniciar un treball conjunt per modificar els aspectes que no van funcionar. I és que, tal com expliquen des de l’entitat, l’hivern passat en general no va ser gaire atractiu a nivell econòmic per a aquests professionals. 
Un dels problemes va ser la manca de neu, ja que va nevar molt aviat però després no ho va fer fins ben entrada la temporada. Això va generar la sensació, entre els clients espanyols, que no hi havia neu i l’inici del mes de gener va ser fluix. A més, les escoles d’esquí van ampliar el nombre de monitors per cobrir les hores centrals, que són les que tenen més demanda. D’aquesta manera, es van repartir moltes hores i gran part dels instructors van acabar la temporada fent les hores mínimes que estableix el contracte. Per tant, aquests professionals van percebre en general, a excepció d’alguna societat i alguns monitors, poc més del salari que estableix el contracte, que es troba per sota del sou mitjà. Així, si abans un instructor de nivell 2 podia cobrar uns 2.000 euros al mes, ara l’import es quedaria en poc més de 1.400 euros. Des de l’AAME es va voler deixar clar, però, que algunes escoles van intentar que els seus professionals mantinguessin el seu nivell salarial. 
Tot plegat està provocant que monitors que venien a Andorra a fer la temporada expliquin que s’estan repensant treballar al Principat, i més ara amb el problema per trobar un habitatge. Tenint en compte que aquesta és una “situació dolenta per a les dues parts”, ja que la normativa laboral no s’adequa a les necessitats de la professió, l’AAME ja ha començat la ronda de reunions amb les societats explotadores i també amb els ministres d’Educació, Justícia i Interior, Turisme, i Cultura i Esports.
Per l’entitat, els contractes actuals són positius per a la gent que comença perquè té la seguretat que podrà assumir les despeses d’habitatge i menjar a final de mes. Amb tot, recorda que la gent més formada en surt més perjudicada perquè veu com es reparteixen les hores de classe entre tots els professionals. Aquest fet, de retruc, fa baixar el nivell de formació dels monitors que venen a Andorra, ja que hi ha “molt estudiant i poc llicenciat”.