L’abastament de productes carnis està garantit, segons afirmen els majoristes, encara que algunes carnisseries han assenyalat que el subministrament de pollastre i porc és cada vegada més escàs i que en alguns supermercats hi hagi poca carn. En aquest sentit, argumenten que és arran de l’augment de la demanda que s’ha produït a Andorra i als diferents països d’Europa que alguns articles arriben en menor quantitat de la que sol·liciten els comerços minoristes. En tot cas, el que ha portat a aquesta situació han estat les compres compulsives a les quals s’ha llançat una part significativa de la població durant els darrers dies.

El director d’Andorcarn, Dionisio Sierra, explica que no han registrat “cap problema” amb els subministradors d’Espanya, França i Alemanya relacionat amb les duanes. Amb tot, indica que en el cas de productes com el pollastre o el porc, en haver-se produït un augment de la demanda perquè són més econòmics, “no arriba tot el que hauria d’arribar”. En aquest sentit exposa que la demanda de les carnisseries i supermecarts s’ha duplicat. Així doncs, si abans calia demanar 50 peces ara se n’encarreguen 100 i n’arriben 80. Sierra va insistir que davant d’això no cal crear alarma, perquè aquest increment es podrà compensar amb la caiguda de la demanda dels hotels i restaurants, que han d’estar tancats. El director d’Andorcarn va exposar que “la psicosi” que hi va haver entre la població divendres, dissabte i dilluns –suposadament– per por a quedar sense mercaderia “no té motiu de ser”. D’aquesta manera va destacar que “no hi haurà desabastament, els productors estan treballant amb normalitat i fins i tot han augmentat la producció. Sierra preveu que la demanda es calmi els pròxims dies perquè “si s’ha comprat el triple del que es comprava fins ara, no es menjarà el triple”. 
També des del majorista Frescarn van afirmar que “els camions arriben cada dia” i que els proveïdors han confirmat que no hi haurà “cap problema” de subministrament. Expliquen que divendres i dissabte els clients van comprar de forma “impulsiva” i “brutal” per “por”, però que ara ja s’ha calmat. Un altre majorista d’Andorra la Vella remarca que els subministrament funciona correctament però que hauran de tancar perquè treballen majoritàriament per a hotels i restaurants i “per tres supermercats no podem aguantar”. Els productes que no hagin venut els conservaran. Diu que les mitjanes poden aguantar un o dos mesos, i la resta es pot congelar.
Pràcticament tots els majoristes consultats afirmen que els preus no s’han apujat amb la crisi del coronavirus. Sierra apunta que l’única cosa que ha passat és que si els darrers mesos es va encarir el porc i el xai per diferents causes, ara la Covid-19 no ha ajudat a fer-los baixar. També des de Frescarn es va indicar que de moment els preus es mantenen. Els majoristes assenyalen que comprar per un mes no suposa cap problema si és per fer rebost, però alerten del malbaratament que es pot produir amb els productes frescos.
Preguntat sobre la qüestió, el Govern va informar que els centres comercials han assegurat que la distribució s’està fent amb normalitat. Així, tot i que va acceptar que “puntualment” pot faltar algun article, aquest fet es va atribuir a la voràgine de compra “poc responsable”.

Prestatges buits als súpers però “quilos de menjar” als magatzems dels majoristes
Els majoristes andorrans pràcticament han deixat de subministrar els supermercats després del desembarcament de grans cadenes estrangeres. Aquests negocis es dediquen ara a proveir de productes alimentaris el sector de l’hostaleria, principalment. A partir d’avui, alguns abaixaran la persiana perquè s’ha decretat el tancament d’hotels i restaurants i les poques botigues i benzineres que abasteixen ja estan subministrades, tot i que restaran a la seva disposició en cas d’urgència. Aquests majoristes asseguren que tenen “molta mercaderia” a Andorra, com ara productes congelats, brioixeria i pa, carn i peix, i productes refrigerats com ara pernil dolç i formatge (només han suspès la distribució de peix fresc després que la restauració tanqués). “Nosaltres tenim quantitats de quilos de menjar, però els clients es troben que als supermercats hi ha els prestatges buits”, explica Xavi Xampeny, director comercial de Sumalisa, que afegeix que aquests establiments se subministren des d’Espanya per tal de comprar “tres cèntims més barat”. 
Exposa que arran de les mesures adoptades per la pandèmia de Covid-19, han ofert als supermercats productes que normalment es venen a l’hostaleria però que els comerços no hi estan gaire interessats perquè “el packaging no és maco” i estan envasats en bosses més grans. Xampeny relata que ahir va transferir als supermercats una llista de productes que caduquen a mitjans d’abril amb una rebaixa del 50%. Només “algun client” s’ho va estar “estudiant”. Això el va portar a dir que “és moment d’ajudar-nos entre nosaltres” i de “donar servei al país”, deixant de banda “si el producte no és tan maco com ens agradaria”. 
El director comercial de Sumalisa també explica que aquest majorista col·laborarà amb la Creu Roja, cedint-li dos congeladors en els quals poder congelar els aliments que han entregat els restaurants a l’entitat.