Arran de l’esllavissada del 10 d’agost passat, l’Associació de Contractistes d’Obres d’Andorra (Acoda) va reiterar ahir a través d’un comunicat la necessitat de tirar endavant una llei de l’edificació que “endreci i determini les diferents responsabilitats que pertoquen a cada un dels agents que intervenen en una obra”. Un text que compti amb un desplegament reglamentari específic d’inspecció tècnica d’edificis i a la vegada de revisió i control de desmunts estabilitzats per ancoratges, entre d’altres, per tal de poder “garantir la seguretat, durabilitat i estat de conservació”. 
I és que per l’Acoda, que recorda que ja fa temps que treballa amb l’Administració i altres col·lectius vinculats al sector de la construcció per elaborar aquesta llei de l’edificació i els diferents reglaments que se’n derivin, l’esllavissada del dia 10 “posa de manifest la rellevància i les conseqüències que es poden derivar d’una obra no acabada”. 
En aquest sentit, l’associació alerta que les obres no finalitzades i aturades per diferents motius, tot i que majoritàriament són econòmics, representen situacions de risc i perillositat per trobar-se en un estat precari i d’indefinició. Obres a més, com ha quedat patent amb l’esllavissada de la CG-1 a la parcel·la de la Portalada,  que “generen controvèrsia a l’hora de determinar les diferents responsabilitats i actuacions que cal prendre”.
Així mateix, l’Acoda també demana que s’estableixin més mecanismes de control per vetllar per la continuïtat i finalització dels treballs dins “d’uns terminis coherents i establerts inicialment”, i recorda que el sector de la construcció es troba actualment “en un punt àlgid”, amb un “volum d’obra privada en curs important i una relació de projectes pendents, en breu, d’executar-se”, situació que convida a fer una reflexió.