Les jornades gastronòmiques de cuina andorrana arriben enguany, com és habitual per aquestes dates, a la dissetena edició. Des de demà i fins al pròxim dia 26 de novembre, un total de 31 restaurants oferiran la seva oferta gastronòmica als comensals que així ho desitgin en forma de menú excepcional, amb beguda inclosa preparada per a l’ocasió. Aquests 31 establiments representen un increment de set restaurants respecte a l’edició de l’any passat, un fet que demostra la bona salut d’aquest esdeveniment, habitual en l’oferta de tardor del país.
La 17a edició presenta diferents novetats. D’entrada, s’incorpora un nou patrocinador, MoraBanc, que s’uneix al tradicional, Estrella Damm. A més, Andorra Turisme continua amb la col·laboració. “Entre tots fan que puguem continuar gaudint d’aquest esdeveniment gastronòmic any a any”, han afirmat avui durant la presentació en un conegut hotel de Soldeu els representants de la Unió Hotelera d’Andorra (UHA), els organitzadors de la proposta culinària.
Una altra novetat és el canvi de concepte de les jornades. Segons la Unió Hotelera, “ens hem vist amb la necessitat de canviar les regles marcades i oferir la possibilitat a tots els restauradors de formar part de l’Andorra a Taula, mostrant la seva cuina, independentment del seu tiquet mitjà”, ja que “la cuina andorrana ha evolucionat de manera notòria amb una oferta de més qualitat, nivell i reputació”, han afirmat.
Per tant, en aquesta dissetena edició de l’esdeveniment el preu mínim del menú serà de 35 euros, sense limitació inicial en el preu màxim, que finalment ha quedat fixat en 65 euros. Aquest fet ha representat un canvi respecte a l’edició passada, quan el preu mínim va ser de 25 euros i el màxim de 40 euros. “Amb aquesta modificació es pretén que tots els participants puguin mostrar la seva cuina real a un preu també real”, han argumentat des de l’organització.
Els comensals, com és habitual, es trobaran amb dues tipologies de menú. Un primer més tradicional, que inclourà entrant, dos primers a escollir, dos segons a triar i unes postres. I un segon menú degustació o gastronòmic amb entrant i quatre plats a escollir, amb postres per acabar.
Pel que fa a la voluntat que els turistes gaudeixin d’aquesta proposta gastronòmica, ja que per aquestes dates també se celebra l’Andorra Shopping Festival, els organitzadors esperen que creixi respecte a altres anys i l’Andorra a Taula rebi més comensals de fora, gràcies a una campanya de comunicació que s’ha efectuat per diferents canals a Catalunya, a la qual se li haurà de sumar la que ja es fa pel festival de compres.