Andorra Taula en la seva onzena edició vol deixar ben clar que no només són unes jornades on s’ofereixen menús de la gastronomia del Principat. I per això, l’entitat que l’organitza, la Unió Hotelera (UHA), està en converses amb el ministeri d’Educació per tal de crear el corpus de la gastronomia del país. Aquest corpus o conjunt de dades com ara elements, ingredients, tècniques i influències, serà el punt de partida perquè la cuina andorrana esdevingui centre de la investigació i també en l’àmbit educatiu, segons va explicar el president de la UHA, Manel Ara.
Aquest, però, és un objectiu en què treballa la UHA, però Andorra Taula seguirà a partir del proper 3 de novembre i fins al 3 de desembre oferint menús de gastronomia andorrana. Aquest any són 26 els restaurants que s’han sumat a la cita, set menys que en l’anterior edició. Tot i això, Ara ha puntualitzat que la raó és que alguns han tancat per vacances i d’altres estan en reformes. L’objectiu marcat és anar consolidant la cita, atès que no s’espera arribar a la xifra rècord de 7.500 menús, ja que hi ha menys restaurants. Tot i això, hi ha novetats com l’oferiment en cada menú d’un descompte al Museu Thyssen i accions de promocions amb el MoraBanc. Així, està previst que el proper dia 11 de novembre el pavelló s’ompli de gorres de cuina per oferir una panoràmica i presentar les jornades als assistents.