L’avinguda Carlemany serà per a vianants fins a arribar a l’església Sant Pere Màrtir. El Comú d’Escaldes-Engordany vol que “tota aquella zona respiri, sigui per als vianants, per als nostres ciutadans i visitants”, va manifestar la cònsol major, Rosa Gili, que va explicar que es connectaran les places de l’església i la nova que es guanya damunt de l’aparcament que hi ha al costat. I per obrir l’espai més enllà es va creure “realment necessari” treure la caseta d’informació turística de la plaça Santa Anna i connectar en certa manera l’illa de vianants amb l’espai Caldes, permetre que “respiri cap endavant”.
 
En aquest sentit, des del Comú ja es va comprar la parcel·la de l’Hotel Pla i s’han rehabilitat els ponts romànics, també es va adquirir una parcel·la darrere de l’arxiu parroquial i s’estan fent les obres de Caldes, que molt pròximament s’inaugurarà. Tot amb la voluntat de fer de la plaça Santa Anna i els seus entorns “un lloc d’atracció, un lloc on puguem lluir el nostre patrimoni i la nostra parròquia, on l’aigua termal sigui la joia, però que estigui envoltada de ple d’altres coses”, va explicar la cònsol. Gili va avançar que s’estan negociant “noves adquisicions” a la zona que, malgrat no voler concretar de quines parcel·les es tracta, sí que “sembla que estan molt ben encaminades i són imminents”.
 
La retirada de la caseta d’informació turística, juntament amb els altres canvis que s’estan fent a la zona, permetrà “arreglar aquell encreuament”, va afegir la mandatària. “De moment s’ha tirat a terra perquè era important per fer tota la resta, la part de vianants i arreglar l’accés a Escaldes”, concloïa, i va destacar que mentrestant farem una nova caseta i “pensarem on ubicar-la”.
La caseta de turisme
 
Segons Gili, “on estava posicionada la caseta era un obstacle, feia com una barrera. També ens ha sabut greu haver-la de tirar a terra”, va assegurar en una entrevista amb el Bondia, en la qual va explicar que la voluntat és fer-la de nou “prefabricada, conservant aquesta imatge d’aquella primera caseta de Pro-Turisme, que és molt mítica per a tots aquells que la vam conèixer. Al final és patrimoni.”  Val recordar que la caseta, que es va enderrocar a principis d’aquest mateix mes d’abril, ja era una reconstrucció, del 2012, de l’original que l’arquitecte català Enric Llimona va aixecar a la plaça Coprínceps l’any 1970 seguint l’encàrrec rebut de fer una caseta de turisme a cada parròquia i també al Pas de la Casa.
 
La nova caseta es farà pensant “que es pugui desplaçar”. Si ara hagués estat així “no ens hauria passat una mica aquest trauma que hem tingut tots”, va considerar Gili, que va apuntar que la idea que sigui portàtil permetrà moure-la segons les necessitats i donar-li un ús “més puntual”. Així, es podria obrir en èpoques de molta afluència de visitants o per vendre entrades d’un determinat esdeveniment, etcètera.
 
En paral·lel, ara es llogarà un espai prop de la zona dels ponts per ficar, “de moment”, l’oficina de turisme, i s’aprofitarà per modernitzar-la, a part d’ampliar-la, ja que “un dels hàndicaps que tenia la caseta era que es feia petita”. En aquest sentit, Gili afegia que “teníem un plantejament de l’oficina de turisme que li feia falta una mica de renovació i d’aire fresc. Per tant, tindrem aquest local renovat, i és l’ocasió de rumiar coses noves”. 
D’altra banda, la cònsol major va avançar que aquest estiu es tornaran a organitzar visites teatralitzades com les que van tenir lloc l’any passat, al voltant del pont dels Escalls per tal de donar a conèixer com vivien abans els escaldencs, “perquè quan vas a algun país et fa gràcia que t’expliquin com vivia la gent”.
 
 
L’aparcament de l’Escalé, en espera d’una nova reunió
 
“Algun dia ens reunirem ara amb la família a veure com ho veuen”, va anunciar la cònsol major d’Escaldes-Engordany, Rosa Gili, en relació amb el projecte de l’aparcament de l’Escalé, molt proper a tota la nova zona per a vianants i les places de l’església i de Santa Anna, que malgrat que “nosaltres no l’hem descartat, sempre ho hem vist bé”, sí que va quedar “parat” davant “la incertesa” de les eleccions comunals. 
 
Gili va matisar que “el que no vèiem bé” era la clàusula per la qual si l’obra no s’acabava dins els terminis contemplats el Comú perdia tot el que hi havia invertit. “Als propietaris se’ls beneficiava molt”, tot s’ha de dir, va assenyalar Gili, que va afegir que “és una obra molt costosa” i si en el seu moment s’hagués tirat endavant “no hauríem fet res més”, i les obres de Caldes “canviaran radicalment la imatge d’Escaldes”.