Centenars de persones es van aplegar ahir arreu del Principat en la tradicional benedicció de les palmes i palmons i també llorer durant la celebració del Diumenge de Rams que commemora l’entrada de Jesús a Jerusalem i és la porta d’entrada a la Setmana Santa. Així va ser per exemple a Andorra la Vella, a la Massana i a Sant Julià de Lòria.

“Ha estat un dia genial, una passada”. D’aquesta manera va valorar ahir, mossèn Pepe Chisvert, com es va viure la benedicció de les palmes a Sant Julià. I és que tant la plaça de la Germandat com l’església “estaven totalment plenes”. Infants, joves i famílies no s’ho van voler perdre i hi van acudir a les 11.30 hores. “Més que una tradició, és un dia molt arrelat a la cultura andorrana i al nostre bisbat”, va afegir.

Segons va explicar es tracta d’una festa que hi ha “molta participació”. I és que cal tenir en compte que els padrins i padrines de bateig volem complir amb la tradició de regalar la palma als seus fillols i d’aquí uns dies, el dia de Pasqua, els regalaran també la mona.  “Ha estat un dia de molta joia”, va compartir el mossèn que estava “supercontent”. 

Chisvert també va destacar que tradicionalment a Sant Julià hi ha molta participació durant tots els oficis de Setmana Santa. Segons va remarcar tant Diumenge de Rams com el de Pasqua és “una crida a l’optimisme, a la resurrecció, a passar pàgina dels problemes, dels patiments, de les dificultats i de les malalties, de les creus personals”.

A la capital, va ser passades les dotze del migdia quan mossèn Ramon Sàrries va procedir a la benedicció de  palmes, palmons i llorers.