La primera edició de la Serenalla Market, celebrada del 19 al 22 de juliol, va complir les expectatives, ja que hi va haver una bona sintonia entre l’oferta i la resposta del públic, segons un comunicat del Comú de la Massana. La consellera de Cultura, Igualtat i Participació Ciutadana, Jael Pozo, va assegurar ahir que “la combinació de gastronomia, cultura, compres i intercanvi d’experiències emmarcada en l’entorn idíl·lic del prat del Colat, ha resultat ser una bona fórmula”.
L’afluència de visitants ja va ser alta des del mateix dia de la inauguració i es va mantenir al llarg dels quatre dies; només va davallar en els intervals en què hi va haver pluja. Tot i aquests moments, durant la Serenalla Market es van poder portar a terme totes les xerrades i col·loquis previstos de l’espai Àgora, que van tenir una bona acollida, encara que en dues ocasions es van haver de canviar els horaris a causa del mal temps. En aquest sentit, la darrera jornada d’ahir va ser excepcional perquè les condicions meteorològiques van ser favorables.
De fet, ahir al migdia es va fer una gran paella a càrrec del mestre paeller Abundi Monterde, que va haver de preparar el doble de les racions previstes per l’alta demanda.
Pel que fa als tallers creatius per a nens, es van omplir durant tot el cap de setmana, així com els concerts i les projeccions de cinema a la fresca. Precisament, les actuacions de Els Pali i Vibrand En Clau De Soul van amenitzar les vetllades musicals de divendres i dissabte.
Tant els expositors com els restauradors de les food trucks es van mostrar molt satisfets amb l’ambient del mercat i amb totes les accions de dinamització paral·leles. Per la seva banda, els visitants van destacar l’originalitat de les propostes gastronòmiques i culturals, i també la qualitat dels productes de les diverses parades.
Quant al públic participant, n’hi va haver de local i també turistes que buscaven una oferta d’oci a l’aire lliure. Una nota destacada va ser que els visitants van anar a la Serenalla Market durant diverses jornades i s’hi van passar estones molt llargues, ja sigui comprant a les parades, degustant l’oferta gastronòmica, participant en les activitats o ocupant la zona de gandules del solàrium.