Diari digital d'Andorra Bondia
Un agent en una campanya de controls d’alcoholèmia anterior.
Un agent en una campanya de controls d’alcoholèmia anterior.

La campanya contra alcohol i droga al volant acaba amb 75 detinguts


Escrit per: 
Redacció

La campanya d’estiu contra l’alcohol i les drogues al volant va finalitzar diumenge amb un total de 75 persones detingudes, segons les dades facilitades ahir per la policia que, entre el 29 de juny i el 2 d’agost passat, va portar a terme 2.193 controls, dels quals 2.090 van ser negatius, 101 positiu i dos conductors van rebutjar la prova. 

Dels controls positius, 28 van comportar una sanció administrativa, en trobar-se la taxa d’alcohol en la franja d’entre 0,51 grams per litre de sang a 0,80 g/l, en 71 es va detenir el conductor per superar la taxa del 0,8 g/l, a la vegada que es va detenir dos conductors per donar positiu a la prova de tòxics i als dos que van negar-se a fer la prova.

Aquestes xifres comporten que el percentatge de positius en relació amb els controls efectuats sigui del 4,69%, lleugerament inferior al 4,92% de la campanya de l’estiu de l’any passat.

Pel que fa al perfil dels conductors detinguts, 65 eren homes i 10 dones i del total 65 resideixen al país i 10 eren turistes. Fins a 37 d’aquests conductors van ser detinguts per donar un resultat positiu d’entre els 0,81 i els 1,20 grams d’alcohol per litre de sang, 13 van donar una taxa d’entre 1,21 g/l i 1,60 g/l i 14 d’entre 1,61 g/l i 2g/l. Un total de 7 conductors van ser detinguts amb taxes superiors als 2 grams per litre de sang. També es va detenir dues persones que van donar positiu en la prova de substàncies tòxiques i els dos conductors que en el moment de ser requerits pels agents es van negar a passar la  prova d’alcoholèmia. Per edats, 16 dels detinguts tenen entre 18 i 25 anys, 27 entre 26 i 40, mentre que 32 són majors de 40 anys.

Quant a les franges horàries en què es van portar a terme els controls, cal destacar que 741 van tenir lloc entre les sis del matí i les dues del migdia, dels quals vuit van ser positius, tres resolts amb una sanció i cinc que van acabar amb la detenció del conductor; 771 es van fer entre les dues del migdia i les deu de la nit, sent el resultat de 35 positius, vuit sancions i 27 detencions. I entre les deu de la nit i les sis de la matinada hi va haver 681 controls, dels quals 60 van ser positius, disset van acabar amb una sanció i 43 en detenció.

Des de la policia van recordar que amb la campanya de controls, el que es pretén és fer palès que “la suma d’alcohol+volant és del tot inviable”. En aquest sentit, van incidir que l’objectiu de la iniciativa ha estat encaminat a la disminució de la sinistralitat a les carreteres, i amb la finalitat última de l’assoliment de l’objectiu marcat de la disminució dels accidents. I en aquesta línia, van lamentar que, tot i haver publicitat activament la present campanya, es constati que el nombre de controls positius realitzats en la franja horària de deu de la nit a les sis del matí, hagi estat del 8,81%.

Ara les motocicletes
D’altra banda, i amb la finalitat també de millorar la seguretat viària, i seguint les línies marcades en el pla d’actuació del cos, la policia iniciarà dilluns vinent una nova campanya de seguretat en el trànsit, adreçada en aquesta ocasió als conductors de motocicletes, ciclomotors i vehicles anàlegs, segons va informar el cos d’ordre.

La iniciativa, enfocada al control tècnic i administratiu així com a la vigilància d’aquells comportaments imprudents dels conductors, arrencarà a les set del matí de dilluns i s’allargarà fins a les set de la tarda del diumenge 23 d’agost.

Així, i en el vessant més tècnic i administratiu, els agents incidiran en aquells vehicles que vagin indegudament matriculats, que circulin sense disposar del distintiu d’ITE corresponent, sense la llum d’encreuament o amb els pneumàtics en mal estat. També se sancionarà aquells conductors que no tinguin la categoria del permís que correspongui al vehicle, que no disposin d’una pòlissa d’assegurança o que no presentin el rebut corresponent en cas que la tinguin contractada, i que no presentin el permís de circulació tot i tenir-lo o que les dades d’aquest hagin estat alterades. 

Quant als vehicles, els agents vigilaran també que portin els miralls retrovisors exigits, que no produeixin un excés de fum ni tampoc de soroll així com que els escapaments no siguin incomplets, estiguin deteriorats o siguin un model no previst pel fabricant.
Pel que fa als comportaments dels conductors de motocicletes i ciclomotors, des de la policia s’incidirà especialment en els casos de conducció temerària i excés de velocitat, en els avançaments indeguts, en la no-cessió del pas en les interseccions als vehicles que tenen preferència així com al fet de no adaptar la velocitat en funció d’encreuaments i aglomeracions. També es vetllarà pel respecte de les diferents senyalitzacions.

Des del cos es va destacar que la finalitat de la campanya és incidir que els vehicles tipus motocicletes circulin per les vies públiques en bones condicions tècniques i administratives, i detectar els comportaments imprudents dels conductors, amb l’objectiu final d’intentar reduir en nombre d’accidents amb implicació directa d’aquests vehicles.

campanya
contra
alcohol
droga
volant
acaba
75
detinguts
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic