La Caixa Andorrana de Seguretat Social (CASS) subhastarà el proper dia 17 de desembre la societat espanyola Coma Pedrosa SAU, de la qual és accionista únic. Aquesta societat és la darrera inversió de risc que encara està en mans de la parapública de totes les que es van portar a terme a finals dels anys 80 i principis dels 90 amb els fons de l’empresa parapública. La previsió és que aquesta venda suposi  unes entrades per a la seguretat social de com a mínim 244.000 euros, que és el preu de sortida de la subhasta. 

Coma Pedrosa SAU no desenvolupa en aquests moments cap activitat econòmica, però és la propietària de dos terrenys rústics de 45.092 i 13.264 metres quadrats respectivament situats al Mas de Can Castelló, al terme municipal de Santa Cristina d’Aro, tot just al costat d’un camp de golf, a la província de Girona i dins d’un parc natural. En aquest últim terreny més petit hi ha, a més, una masia per rehabilitar, que seria l’única edificació que hi pot haver en les dues finques en tractar-se de terrenys que estan qualificats de rústics. 
La directora de la CASS, Joaquima Sol, va explicar que amb aquesta subhasta pública culmina el procés de venda dels actius de risc que tenia la CASS, aprofitant que a partir del primer de gener vinent s’ha de fer el canvi de titularitat del fons de reserva de jubilació, tal com preveu la nova regulació en aquesta matèria aprovada recentment pel Consell General. 
El valor de sortida del cent per cent de les accions de Coma Pedrosa SAU és de 244.537 euros, segons un peritatge encarregat per la mateixa CASS, i les dites de la subhasta no podran ser inferiors a 5.000 euros. A més, segons l’edicte que surt publicat a la web de la CASS el 4 de novembre, en cas que en el termini de tres anys posteriors a la venda de la societat tingués lloc una requalificació urbanística que incrementés la superfície construïble dels terrenys, s’hauria de realitzar un nou peritatge i el propietari hauria de pagar a la CASS el 30% de la diferència entre el valor del peritatge del terreny requalificat i el d’adjudicació de la subhasta. 
La directora de la CASS va manifestar també que s’ha demanat el suport d’algunes empreses immobiliàries amb la finalitat de contactar amb persones que puguin estar interessades a participar en la subhasta, que es farà el 17 de desembre a les onze del matí a la seu de la parapública, al carrer Joan Maragall d’Andorra la Vella. La decisió de fer la subhasta la van aprovar el consell d’administració de la CASS i el mateix òrgan del Fons de Reserva de Jubilació el 27 d’octubre passat, en vista que els terrenys no aportaven res  i el millor era procedir a vendre’ls.
El Consell General va comminar l’any 1992 la CASS a tornar a una política més conservadora en les seves inversions, després de les inversions de risc que s’havien fet els anys anteriors des de la direcció. Una comissió tècnica integrada per la parapública, el Govern i el Consell General es va encarregar de fer un seguiment de les inversions i les desinversions des del 1993. Les pèrdues de les inversions de risc es van calcular en més de 35 milions d’euros. L’any 2011 la CASS encara tenia inversions en set empreses, tot i que les úniques amb valor eren les de la Semtee (Caldea) i Coma Pedrosa. El valor net comptable en aquesta última estava calculat en 775.000 euros, molt per sobre, així doncs, del preu de sortida a la subhasta que tindrà lloc el mes vinent.