Diari digital d'Andorra Bondia
El director de Capesa, Eduard López Mirmi, a la seu de la companyia.
El director de Capesa, Eduard López Mirmi, a la seu de la companyia.

La construcció de la nova ETAP de Capesa començarà aquest mes


Escrit per: 
M.S.C.

La previsió de Capesa, la companyia d’aigües d’Escaldes-Engordany, és començar les obres de construcció de la nova ETAP (estació de tractament d’aigua potable) durant aquest mes. S’estima que els treballs tindran una durada d’uns quatre o cinc mesos, segons va informar el director de l’empresa, Edurard López Mirmi. 

Amb aquesta nova instal·lació es disposarà d’un sistema totalment renovat que permetrà filtrar la terbolesa de l’aigua i també certs bacteris abans de subministrar-hi clor. Un dels avantatges d’aquesta tecnologia és que permetrà augmentar encara més l’autonomia. López Mirmi va explicar que amb l’actual ETAP, quan l’aigua té una terbolesa superior a 8 NTU cal deixar de captar i abastar-se de l’aigua que està emmagatzemada als dipòsits. Amb el nou sistema es podrà seguir captant fins a 25 NTU de terbolesa. El cost de la nova instal·lació pujarà a 1 milió d’euros.
El director de Capesa també va indicar que la companyia segueix treballant en la nova captació d’aigua. López Mirmi va dir que es tracta d’un projecte a més llarg termini, ja que requereix temps per recopilar estadístiques sobre els mesuraments analítics que s’hi fan cada quinze dies. La zona en què s’està treballant es troba just a la part superior dels nous dipòsits i es preveu que el 30% de l’aigua d’Escaldes-Engordany pugui sortir d’aquí. 
Ara per ara no hi ha urgència de disposar d’una nova captació, segons va dir López Mirmi. El director de la companyia va recordar que la previsió és que la parròquia creixi els pròxims anys arran dels projectes constructius d’envergadura al Clot d’Emprivat (amb l’edificació de tres torres a la zona) i també del projecte del Falgueró (en el qual s’ha previst la construcció de quatre torres de 60 metres). Aquest creixement diu que no serà immediat, tot i que remarca que el que està clar és que en un futur caldrà donar servei a un volum més important de consumidors. El director de Capesa assegura, però, que la demanda que es generarà un cop aquestes edificacions estiguin enllestides es pot cobrir amb la capacitat d’aigua que hi ha actualment. Tot i així adverteix que si entressin més projectes d’aquesta envergadura s’hauria de recórrer a una altra captació. Per aquest motiu va assenyalar que cal fer una previsió de cara al futur, perquè “l’energia i l’aigua no són recursos infinits”.
Des de Capesa també es remarca que caldrà fer èmfasi en la conscienciació de la població per evitar el malbaratament d’aigua. De fet va recordar que el Reglament de construcció obliga a utilitzar l’aigua pluvial per regar.

Capesa
etap
captació
Aigua
escaldes
Número de vots: 205
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic