La Creu Roja Andorrana treballa des de fa mesos en materialitzar un projecte que “a poc a poc va agafant forma” i vol donar continuïtat als programes d’atenció a la gent gran del país que ja tenen: gestionar una residència per a gent gran. Segons va dir el seu director, Jordi Fernández, creuen que aquesta iniciativa “és una necessitat de país i de les persones que hi viuen”. 
Fernández va explicar que tot just aquest mes de febrer van realitzar una enquesta a 342 dels 489 usuaris del servei de teleatenció domiciliària. En l’enquesta els van preguntar si estaven contents amb els serveis que els oferia Creu Roja i si en necessitaven de nous. Això ha permès a l’entitat, identificar “vulnerabilitats o coses a millorar”. A nivell intern, la Creu Roja ha calculat que el 45% de les baixes del servei de teleassistència es dona pels ingressos dels usuaris en un centre residencial. Tot plegat, va remarcar Fernández, els ha portat a plantejar-se: “els volem continuar cuidant?”. En aquest sentit, va concretar, “la  idea està agafant força”. 

El director va puntualitzar que la iniciativa no ha sorgit “pel que està passant en alguns centres residencials del país”. En aquest sentit va insistir que l’entitat ja acompanya als padrins i els transporta. “Ens sentim a gust amb el col·lectiu de persones grans”, va emfatitzar. Per això, considera que “té certa lògica plantejar-nos continuar vetllant per ells”. 
La intenció de la Creu Roja és que la residència sigui “una cosa molt social”, perquè “no anirem a competir amb les residències privades”, va remarcar el director. De fet, els destinataris del projecte no serien persones amb un poder adquisitiu alt, sinó les que en tenen menys. La Creu Roja té clar que perquè el projecte sigui sostenible s’ha de poder autofinançar. Així tindrà una continuïtat en el temps. “Hem de buscar un equilibri financer que sigui factible i permeti a tothom poder ser-hi, sobretot a les persones amb menys poder adquisitiu”, va emfatitzar.
Quant al finançament, l’entitat treballa amb dues possibilitats: o bé condicionar un edifici privat o públic cedit o amb un lloguer simbòlic; o bé, si hi hagués la cessió d’un terreny, “el podríem construir”. En cas de produir-se la segona hipòtesi, “adaptaríem molt més els espais”, va apuntar. Amb relació a això, va manifestar que si es rehabilités un edifici ja existent, la inversió seria menor, però s’hauria de respectar la divisió i l’estructura ja existent. En canvi, “construint de nou la pots dissenyar”. A més, va afegir, amb la filosofia del model d’atenció centrat en la persona hi ha uns consells arquitectònics de com s’ha de fer, amb espais personalitzats, jardí i unitats de convivència, per exemple.  
El projecte ja s’ha presentat a diferents ministeris, va confirmar Fernández, “i el tema no desagrada”, com “tampoc desagrada”, que el gestioni la Creu Roja. Pel que fa a la ubicació, estan oberts a qualsevol lloc: “si algú ens cedeix un edifici o un terreny, no farem el lleig a ningú”. Això sí, va expressar que la millor opció seria que estigués situat a prop d’un centre de població perquè no quedés aïllat i tingués més vida. 
Finalment, Fernández va expressar que els agradaria confirmar la realització del projecte  en el marc del 40è aniversari de Creu Roja Andorrana. 

La campanya de donació de sang, per primer cop al Poliesportiu
La pista del Poliesportiu d’Andorra acollirà per primera vegada la campanya de donació de sang que organitzen conjuntament el BC MoraBanc Andorra juntament amb la Creu Roja Andorrana. Serà el 9 de març de les 12 del matí a les set de la tarda. Segons va explicar el director de la Creu Roja Andorrana, l’objectiu és arribar a les 200 donacions de sang. El president del MoraBanc, Gorka Aixàs, va mostrar la seva satisfacció perquè la col·lecta es pugui fer a la pista. Tots els participants rebran una entrada per al partit del dia 15 contra el Bilbao Basket.