Diari digital d'Andorra Bondia
Una imatge d’edificis en construcció a la parròquia d’Andorra la Vella.
Una imatge d’edificis en construcció a la parròquia d’Andorra la Vella.

La CTU tomba dues modificacions del POUP proposades pel Comú


Escrit per: 
M.S.C. / FOTO: Facundo Santana

La Comissió Tècnica d’Urbanisme (CTU) ha tombat dues de les tres modificacions del Pla d’ordenació i urbanisme parroquial d’Andorra la Vella (POUP) projectades pel Comú. Així doncs, la CTU ha denegat els canvis introduïts per la corporació en les dimensions mínimes que ha de tenir una parcel·la per fer un o dos edificis.
L’argument de la majoria és que la Comissió Tècnica d’Urbanisme no ha entès l’esperit de la modificació proposada i per això preveu demanar-la un segon cop. En el cas que torni a ser denegada, la cònsol major, Conxita Marsol, ja va anunciar en el darrer Consell de Comú que ho acabarien recorrent.

L’altre aspecte que el Comú de la capital volia modificar del pla d’urbanisme parroquial feia referència a canvis en les definicions dels xamfrans en les noves construccions. La CTU ha dit a la corporació que la proposta pot entrar en contradicció amb el reglament d’urbanisme, un aspecte que els serveis tècnics comunals han acabat compartint.
L’única modificació del pla d’urbanisme que va ser aprovada de les tres que es van proposar el març d’aquest any va ser la relativa a les places d’aparcament en semisoterranis que confronten contra la roca. Els canvis permeten no comptar com edificabilitat ni com a cessió part de la seva superfície. En concret, no serà superfície computable l’espai situat a 10 metres de la façana, sempre que el seu ús sigui per a aparcament i els seus usos complementaris trasters i locals tècnics. Per a la resta de casos, computarà el cent per cent de la superfície.

En aquesta modificació també es preveu que en el cas que la parcel·la confronti amb dos carrers a diferent nivell, donant lloc així a plantes semisoterrànies, es consideri superfície soterrània i per tant no computable, l’espai situat a més de 10 metres des de la façana sempre que els usos siguin aparcament, local comercial, restauració o magatzem. També en aquest cas, per a la resta d’usos es computarà el cent per cent de la superfície. El Comú d’Andorra la Vella va aprovar definitivament aquest canvi en el POUP en la darrera sessió de Comú que va tenir lloc el 17 de setembre amb el vot favorable de majoria i oposició.

CTU
POUP
andorra la vella
pla d'urbanisme
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic