El període d’inscripcions per a la cuina escolar centralitzada ja s’ha obert i ahir al matí el nombre d’usuaris per a aquest curs 2014-2015 arribava als 120 infants. Segons van explicar des de l’Associació de Pares d’Alumnes de l’Escola Francesa d’Escaldes-Engordany (Apacef), que gestiona el servei, aquesta xifra ja supera la registrada el curs passat, que es va tancar amb un total de 118 nens. El termini per inscriure-s’hi, però, encara no s’ha tancat i de fet ahir encara s’estaven rebent nous formularis. Per aquest motiu, la xifra final d’usuaris acabarà sent superior als 120 infants.
Les inscripcions es poden fer de forma presencial a les instal·lacions de l’Apacef, a l’Escola Francesa d’Escaldes-Engordany, o bé per correu electrònic (a l’adreça apacef@andorra.ad) o al telèfon 860 330. Des de l’entitat es va recordar que per realitzar aquest procediment cal portar, a més de la inscripció, l’actual certificat mèdic oficial del Govern, que acredita que es pateix algun tipus d’al·lèrgia o intolerància. Aquest document té una validesa d’un any des de la data d’expedició excepte en el cas dels celíacs, que no té venciment i pot ser utilitzat al llarg de tota la vida.
La cuina centralitzada es posarà en funcionament avui, quan es prepararan els àpats per al primer dia de classe, que serà el proper 9 de setembre. L’Apacef és l’encarregada d’assumir l’elaboració de tots els menús per a alumnes amb intoleràncies o al·lèrgies alimentàries per a la majoria de centres escolars dels tres sistemes educatius del Principat, així com la gestió de la cuina. L’entitat realitza aquesta tasca des del curs passat a les seves instal·lacions d’Escaldes-Engordany després que l’Associació de Celíacs (ACEA) els traspassés l’activitat. La cuina també va canviar d’emplaçament, ja que fins al curs 2012-2013 es trobava als prefabricats de la Covanella, a Ordino, perquè el Comú necessitava disposar d’aquell terreny. A Ordino, era una empresa de càtering la que preparava el menjar, mentre que actualment és el personal contractat per l’Associació de Pares de l’Escola Francesa d’Escaldes-Engordany el que l’elabora a l’obrador que té al centre, i que es va adaptar per donar servei a més usuaris.