Diari digital d'Andorra Bondia
El director adjunt cessat, Oriol Magrinyà, a la dreta de la imatge, juntament amb el director del centre, Miquel Àngel Garcia.
El director adjunt cessat, Oriol Magrinyà, a la dreta de la imatge, juntament amb el director del centre, Miquel Àngel Garcia.

La destitució de Magrinyà va ser “decisió personal meva”, diu Rossell


Escrit per: 
Redacció / Foto: Bisbat d'Urgell

“La destitució del director adjunt ha sigut una decisió personal meva, ha sigut únicament i exclusivament decisió del ministre”. Tancava així la porta el titular d’Interior, Josep Maria Rossell, a la insinuació que el cessament del fins ara segon al capdavant del Centre penitenciari, concretat avui a primera hora, havia estat suggerit pel director de la presó, Miquel Àngel García.

De fet, Rossell ha improvisat una breu compareixença minuts abans de la sessió de tarda del debat d’orientació política per aportar una mica de llum a una decisió que en un principi, ha admès, s’hauria d’haver comunicat dimecres oficialment, però que s'ha precipitat perquè ja des de primeríssima hora del matí s'han començat a estendre pel centre penitenciari “un seguit de comentaris que ho donaven per fet, i per tal d’evitar que anés a més vaig decidir convocar-lo avui i no dimecres”. 

Es referia Rossell a la reunió en què li ha comunicat formalment la destitució al fins avui director adjunt de la presó, Oriol Magrinyà. El ministre no ha volgut entrar en els motius de la decisió, però ha estat taxatiu: “El cessament es deu a un cúmul de circumstàncies que s’han produït durant el temps que ha sigut director adjunt i que han fet que li perdés la confiança. Com comprendran, no n’explicaré un a un els motius, que s’han de quedar en l’àmbit intern del ministeri”. I qüestionat sobre el fet que hagi sigut només Magrinyà l’assenyalat en una direcció bicèfala, s'ha mostrat visiblement incòmode: “Com vostè sap hi ha un director i un director adjunt. Si hagués perdut la confiança en el director, hauria pres la mateixa decisió, però no l’he pres perquè no l’he perdut”.

Rossell tampoc ha confirmat si Magrinyà li havia intentat presentar la dimissió abans de ser destituït i ha insistit que la reunió l’havia convocat “per comunicar-li el cessament”, com així ha sigut.  Respecte al nou director adjunt, el sotsoficial Carles OFeril –amb 25 anys de servei a la presó, bona part dels quals a la Unitat de Reinserció–, Rossell li ha encomanat d’anar “a l’una amb el director i també amb les directrius que emanen tant del ministeri com de la secretaria d’Estat: aquesta és la funció essencial que haurà de dur a terme la nova direcció”.

El nou nomenament, ha conclòs el ministre, “tanca una porta i n’obre una altra, i a partir d’aquí tots hem de treballar perquè el centre penitenciari funcioni”. Es referia així a la mala maror que segons ha transcendit es respirava des de mesos enrere entre director i adjunt, tot i que “valorar les relacions entre l’un i l’altre no és una qüestió que em pertoqui a mi”. Rossell també ha augurat que s’aprovaran durant el que queda de legislatura els reglaments “que ara mateix tenim a la cuina”, i s'ha referit al “full de ruta” sorgit de l’enquesta de clima laboral que es va fer arribar al maig als funcionaris de la presó, que entre altres aspectes recomana reenfocar la comunicació, tant la interna com l’externa: “L’enquesta va ser un dels elements que vaig valorar per prendre la decisió. Però nosaltres estem aquí de pas, el que compta són les institucions, en aquest cas el centre penitenciari, que està per davant del director, del director adjunt i també del ministre. Si he pres aquesta decisió és perquè considero que la presó millorarà en tots els aspectes. Però això, és clar, ho dirà el temps”.

Andorra
presó
centre penitenciari
magrinyà
oferil
Govern
Rossell

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte