Diari digital d'Andorra Bondia
Un vehicle en un punt de càrrega a la capital.
Un vehicle en un punt de càrrega a la capital.

La falta de carregadors dificulta les flotes de vehicles elèctrics


Escrit per: 
Meritxell Prat / Foto: Facundo Santana

La manca d’una xarxa àmplia de carregadors per a vehicles elèctrics al país comporta que moltes empreses descartin disposar d’una flota de vehicles elèctrics, ja que sovint es troben amb la impossibilitat de poder fer la càrrega. Així ho exposa el president de l’Associació d’Importadors de Vehicles (AIVA), Carles Sansa, que assegura que “som coneixedors d’empreses que han fet una prova amb aquesta tipologia de vehicles i han hagut de desfer allò fet perquè era inviable poder tenir el vehicle disponible quan feia falta. No hi havia carregadors relativament propers al punt de treball, de repartiment o de descàrrega”.
Sansa apunta que la majoria de dificultats les pateixen empreses “petites o mitjanes”, que puguin tenir entre 5 o 6 vehicles i fins a 20 o 25. “Segueixen tenint un problema greu amb la infraestructura”, indica. El president de l’AIVA explica que sovint són empreses amb vehicles que “veiem cada dia circulant pel carrer, que ens els podem creuar set vegades” i que podrien ser vehicles elèctrics, revertint directament en una circulació eficient, sobretot en l’entorn urbà. Amb tot, “la xarxa de carregadors és molt reduïda” i en aquest cas, assegura, “l’argument de posar un carregador al seu garatge no serveix” perquè a casa “té el seu vehicle, però no pot guardar-hi el de la feina”.
Carles Sansa remarca que “no estem dient que hi hagi d’haver un carregador a cada cantonada, però ara mateix estem a l’altre extrem”. Però qui ha de fer aquesta feina? “El com, el quant, on emplaçar-los, per mitjà de qui, qui ha d’invertir, si es poden establir en aparcametns públics o no, si han de sortir subhastes, si s’ha de modificar la llei és una feina que des de l’AIVA només podem dir que s’ha de fer, sense encarregar-la, si es vol continuar el camí cap a la circulació eficient”. No obstant això considera que “de manera ferma i decidida s’hauria de donar pas al privat”, ja sigui invertint o “arribant a acords amb els comuns per als seus aparcaments públics o en altres aparcaments de privats. S’ha de buscar la manera que un privat pugui revendre aquesta energia, cosa que avui només pot fer FEDA”. 
La xarxa de carregadors és ara “un entrebanc important” a salvar per les empreses que volen apostar per l’eficiència en les seves flotes. “Són els vehicles que no paren els que tenen majors impediments”, conclou, deixant clar que les xifres de matriculacions “mostren clarament que dins d’aquest àmbit hi ha una bona percepció i ganes de treballar en aquest sentit. Però s’ha de crear una sinergia clara i que tanqui el cercle”. En cas contrari, no serveixen de massa les ajudes únicament per comprar vehicles 100% elèctrics. “M’ajuden a comprar però el que no és tan fàcil és que el pugui estar carregant quan ho necessito. A això és al que toca donar una volta”, afirma.

Zona de baixes emissions, tard o d’hora

El president de l’AIVA assegura que “no cal ser partidaris” d’una zona de baixes emissions al Principat perquè “arribarà, és el camí”. “Pot trigar un dia, un mes, un any o deu anys, però arribarà. Caurà pel seu propi pes”, insisteix Sansa, que destaca que “els motors de combustió tenen data de caducitat”.

 

 

 

 

carregadors
vehicles
elèctrics
Comentaris: 2

Comentaris

Bona sort contra els monopolis, ho veig difícil que deixin anar l'os...
Era una feina del Govern juntament amb els Comuns i no s'ha fet gran cosa, és podria fer amb temps de sobres i ja veiem el resultat, aquesta fata de previsió, es una evidencia de no saber donar prioritats a les coses, denote com funciona aquest govern, es llastimós, zero patatero una colla d'incompetens, que trist.

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic