La manca de pluges dels últims dies ha fet disminuir considerablement el nombre de bolets que surten als boscos. Si el principi de temporada va ser “espectacular”, tal com ha comentat el biòleg del Cenma (Centre d’Estudis de la Neu i la Muntanya) Manel Niell, ara els boletaires esperen una segona florida, ja que el terreny està molt sec.


Niell ha explicat que a Andorra hi ha infinitat de tipus de bolets i, pel que fa als comestibles, els més desitjats són els rovellons, els ceps i els fredolics. Amb tot, cal anar amb compte ja que també n’hi ha de mortals, com les amanites i el Cortinarius orellanos.
Per saber diferenciar els bolets de tardor, el Cenma organitza aquest cap de setmana Es busca... Exposició de bolets d’Andorra. Paral·lelament a la mostra, que es farà la sala de Les Fontetes de la Massana, s’ha programat dos esdeveniments per al cap de setmana.
D’una banda, hi haurà una xerrada sobre els bolets d’Andorra a càrrec de Manel Niell, biòleg i micòleg del Cenma, a la sala d’actes de Les Fontetes, i de l’altra es farà una sortida micològica pel parc natural del Comapedrosa. A més, dilluns s’oferirà una xerrada orientada als escolars, en què participaran alumnes de la Massana.


A la mostra s’hi podrà veure bolets de molts tipus agrupats segons els ambients, les formes i els colors, entre altres aspectes. Aquesta exposició i totes les activitats que se’n deriven s’han creat per donar a conèixer les espècies del país.
Els bolets comestibles que hi ha a Andorra són els fredolics, les potes de perdiu, els rovellons i els ceps. Els rovellons i els ceps són els  més valorats.