Diari digital d'Andorra Bondia
La Fira de formatges artesans del Pirineu oferirà 17 activitats
La Fira de formatges artesans del Pirineu oferirà 17 activitats

La Fira de formatges artesans del Pirineu oferirà 17 activitats


Escrit per: 
Redacció/Foto: Ajuntament de la Seu d'Urgell

La 23a Fira de formatges artesans del Pirineu –emmarcada en la mil·lenària Fira de Sant Ermengol de la Seu d’Urgell– obrirà les portes el divendres 13 d’octubre, a les quatre de la tarda, i oferirà durant el tot el cap de setmana als visitants disset activitats, que es portaran a terme a les dues aules de tast que hi haurà instal·lades a la carpa annexa a la sala polivalent que engloba el recinte firal del formatge artesà. Enguany s’ha passat d’una a dues aules. A les dues aules de tast s’oferirà sessions dirigides pels millors professionals del formatge a través d’activitats de cuina, de degustació, d’elaboració i maridatge, entre d’altres, durant els tres dies de fira.  
Entre les disset sessions que hi ha preparades destaquen les que tindran lloc el divendres a la tarda: la presentació d’un llibre sobre formatges, una sessió de música i formatge i una de cuina del formatge. Concretament, a les quatre de la tarda tindrà lloc, a l’aula número 1, la presentació de llibre Formatges del Pirineu català, a càrrec de les autores, Laia Pont i Natàlia Nicolau. L’entrada a la presentació és gratuïta.
A les cinc de la tarda del mateix divendres tindrà lloc, a l’aula de tast número 2, una sessió de maridatge de música i formatge, que protagonitzaran Elies Porter i el seu violí, i Salvador Maura, formatger de Mas d’Eroles (Adrall), que aportarà els seus formatges artesans. Per participar en aquesta sessió s’ha d’abonar 6 euros per persona. 
La darrera activitat del divendres a les aules de tast serà una sessió de cuina del formatge que serà conduïda per Diego Alías, del restaurant Ca l’Amador, de Josa de Cadí. Alías, guardonat amb el premi Cuiner de l’Any 2015 pel Fòrum de Girona, broda amb una senzillesa la cuina del formatge. Aquesta sessió tindrà lloc a l’aula de tast número 1. El tiquet per participar-hi té un cost de 6 euros per persona.
El dissabte 14 i el diumenge 15 d’octubre les aules de tast acolliran una quinzena d’activitats més relacionades amb el formatge. Per assistir a qualsevol dels tastos s’ha d’adquirir un tiquet, que costa 6 euros per persona i tast, excepte per al tast dels formatges guanyadors del concurs, que val 10 euros. Les sessions infantils són gratuïtes.
La venda anticipada de tiquets tindrà lloc del 9 al 12 d’octubre a l’Espai Ermengol de la Seu d’Urgell, mentre que durant els dies de fira es podran comprar el divendres 13, a partir de les quatre de la tarda, i el dissabte 14 i diumenge 15, a partir de dos quarts de deu del matí, a l’estand d’informació del recinte firal.

Fira de formatges
artesansm
Pirineu
activitats

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte