Les quinzenes jornades de la SAC, que se celebren demà, se centren enguany en la reflexió sobre la formació al llarg de la vida.

Amb el títol Quina formació per a la vida laboral?, aquests debats es duran a terme a l’edifici Crèdit Centre, entitat que patrocina les jornades, i començaran a dos quarts de deu del matí; després del migdia, les ponències es reprendran a les quatre de la tarda. Hi participarà una vintena de persones, incloent-hi especialistes del món educatiu, professionals i polítics. Tal com va fer manifest la presidenta de la SAC, Àngels Mach, la formació no s’acaba a l’escola i en aquestes jornades es mirarà d’esbrinar sobre si la formació que s’ofereix al país és suficient i també sobre si realment la població coneix el que s’està fent.
De la seva banda, el secretari d’Estat d’Educació, Josep Roig, va agrair la tasca que la SAC duu a terme per la difusió del coneixement, i va esmentar que la temàtica de l’any passat, els valors, i la d’aquest any, l’educació, estan lligades estretament. En aquest sentit va exposar que la millora del sistema educatiu ha d’estar fonamentada sobre valors com ara l’esforç i el treball. D’aquesta manera, també va concloure que, a banda de transmetre coneixements, l’educació ha d’aconseguir que “els joves estiguin inserits al mercat laboral amb el major bagatge possible”. Igualment, va advocar per una formació de qualitat amb l’objectiu de sortir de la crisi, i va afegir que amb la conjuntura econòmica actual s’obre també una oportunitat en què la formació té un paper fonamental. La coordinadora de les jornades, Sílvia Puente, va remarcar que mitjançant la vintena de ponències ofertes es provarà d’escatir l’encaix del món de l’educació, de la formació i de la política.
La inauguració de les jornades va servir per a presentar el recull de les jornades de l’any passat, que es van centrar entorn dels valors. Se n’ha publicat un tiratge de 1.300 exemplars.