La Fundació Crèdit Andorrà obre una nova convocatòria de beques destinades a universitaris que vulguin cursar estudis superiors de postgrau a l’estranger (màsters, doctorats i postdoctorats). S’atorgaran quatre noves beques, i el termini d’admissió de candidatures comença avui 1 de març i finalitzarà el 6 de juny.

Les beques es poden cursar en qualsevol país del món i tindran prioritat els estudis amb titulació oficial (procés Bolonya). La dotació econòmica és de fins a 20.000 euros per a la matrícula i de 900 euros mensuals durant el curs acadèmic. La durada màxima de la beca és d’un any per als màsters i postdoctorats, i de tres per als doctorats, prorrogable d’any en any.

Les candidatures presentades seran estudiades, en una primera fase, per una Comissió d’Avaluació formada per persones alienes a la Fundació Crèdit Andorrà, que seleccionarà les que compleixin totes les condicions requerides. Posteriorment, entre el dia 20 de juliol i el 5 d’agost, es realitzarà una entrevista presencial amb els candidats seleccionats, en la qual s’avaluaran les seves aptituds, la seva personalitat, l’interès i la motivació per l’elecció dels estudis.

Els sol·licitants han de tenir nacionalitat andorrana o bé acreditar una residència legal i efectiva a Andorra d’un mínim de cinc anys. L’edat màxima per beneficiar-se d’aquestes beques ha de ser de 35 anys.

Els candidats poden obtenir les bases de la convocatòria i el document de sol·licitud a la Fundació Crèdit Andorrà (edifici Crèdit Centre, avinguda Meritxell, 80, d’Andorra la Vella) i al web www.fundaciocreditandorra.ad. També poden sol·licitar més informació al telèfon +376 88 88 80.

El programa educatiu de la Fundació Crèdit Andorrà

Des dels inicis del programa de beques l’any 1988, la Fundació Crèdit Andorrà ha concedit 192 ajuts, que representen uns 5 milions d’euros d’inversió en la formació dels joves.

La Fundació va crear aquestes beques amb el convenciment que el capital humà és fonamental per al desenvolupament de qualsevol país i societat.

És la primera de les iniciatives que va impulsar, conscient que la formació de les persones és un element essencial per al progrés –social, econòmic i cultural–. Amb l’objectiu de contribuir a crear una societat oberta i moderna com és l’Andorra actual, es va treballar des del primer moment perquè l’educació fos motor generador de l’Andorra de futur.

Aquest projecte continua sent una de les principals línies de treball, a la qual se li han sumat altres iniciatives, com per exemple la col·laboració amb la Universitat d’Andorra, amb la qual té subscrit un conveni per impulsar diversos projectes formatius. Pel que fa al camp de la recerca, conjuntament amb el Govern d’Andorra i la Barcelona Graduate School of Economics (GSE), la Fundació convoca cada dos anys el Premi Internacional Calvó Armengol, que reconeix la feina d’economistes i d’investigadors socials menors de 40 anys.