El govern català ha informat aquesta tarda que s'ha decretat el confinament domiciliari a partir de la propera mitjanit als municipis de Lleida, Alcarràs, Aitona, la Granja d'Escarp, Massalcoreig, Seròs, Soses i Torres de Segre, a més dels nuclis de Sucs i Raimat. A més, el confinament perimetral de tota la comarca aprovat la setmana passada es manté. El govern confia que en 15 dies les mesures tinguin efecte i es redueixin els casos de coronavirus a la comarca.


A partir d'aquesta mitjanit, doncs, quedarà prohibida tota entrada i sortida a aquests municipis, a excepció dels serveis essencials. Pel que fa als treballadors no essencials, se'ls permetrà accedir o sortir d'aquests pobles només durant les primeres 24 hores de l'aplicació del tancament per recollir els elements imprescindibles per poder fer teletreball. Amb tot, les mesures no afecten la circulació per autovia o autopista amb orgien o destinació fora del Segrià ni tampoc el transport de mercaderies. Sí que es veu afectat, en canvi, el transport públic "en totes les seves modalitats".
L'executiu català sí que permet sortir de casa per fer trobades i activitats de lleure i esportives amb les persones del grup de convivència habitual i també per altres supòsits, com anar a la feina si és dins del mateix municipi i no es pot fer teletreball o anar a centres sanitaris. Queden prohibides les trobades i reunions de més de deu persones, tant en l'àmbit públic com privat. Pel que fa als establiments comercials minoristes d'alimentació, s'hi podrà anar. En canvi, a la resta només s'hi podrà acudir amb cita prèvia o avís previ. No es podran fer casaments, serveis religiosos o serivs fúnebres. Sí que es podrà anar a atendre horts familiars d'autoconsum.


Pel que fa a l'hostaleria i la restauració, només podran oferir serveis a domicili o de recollida amb cita prèvia. En canvi, es matenen els casals d'estiu i les colònies, tot i que tant els participants com els monitors hauran de tenir el seu domicili al municipi on es fa l'activitat.