Diari digital d'Andorra Bondia
El taller participatiu, celebrat el 20 de maig passat, va aplegar 48 persones.
El taller participatiu, celebrat el 20 de maig passat, va aplegar 48 persones.

La manca de promoció del turisme de qualitat preocupa els ordinencs


Escrit per: 
M.P.A./ Foto: Agències

El Comú d’Ordino ha publicat els resultats del taller participatiu que es va celebrar el 20 de maig en el marc del procés de la candidatura a la Unesco d’Ordino com a territori de la biosfera. L’objectiu d’aquest procés participatiu era fer una diagnosi de la parròquia que s’inclourà en el dossier que es presentarà al setembre  per demanar aquesta declaració. Els participants al taller pertanyien a diferents àmbits de diversos sectors que havien recollit al seu torn l’anàlisi que prèviament, a través d’una enquesta, havien fet una altra cinquantena d’actors representatius al territori ordinenc.
En l’àmbit de l’hostaleria i la restauració, els problemes  principals que es van identificar van ser els de la manca d’estratègies comunes i de sinergies entre actors i administracions per enfortir el turisme de qualitat pròxim a la natura, seguir desenvolupant un model basat en la quantitat de visitants i no en la qualitat i la pèrdua de les singularitats naturals i culturals de la parròquia. La dependència de l’agricultura i la ramaderia del cultiu del tabac i de les ajudes públiques, l’impacte del canvi climàtic i la falta de gestió forestal van ser les problemàtiques que amb més força es van detectar dintre del sector agrícola i ramader, de caça i silvicultura.
Quant al sector comercial, empresarial i energètic, la preocupació més expressada va ser l’impacte que pot tenir en el futur la tendència potencial del creixement i el canvi climàtic en la disponibilitat de recursos, la manca de manteniment de les infraestructures verdes i les dificultats per poder implantar sistemes de producció d’energia renovable d’iniciativa privada. La manca de consciència social sobre les responsabilitats individuals i col·lectives per propiciar un desenvolupament racional i sostenible i minimitzar actituds irresponsables i negligents en entorns naturals i culturals és el problema considerat més important dins del sector social, cultural i esportiu. L’absència d’una distribució pressupostària comunal que tingui en compte  els serveis ecosistèmics generats a cada territori per redistribuir i compensar els costos d’oportunitat suportats a la parròquia amb relació a altres localitats del país és la principal problemàtica detectada en l’àmbit de l’administració. Dins del sector d’educació i recerca, la problemàtica apuntada en primer lloc és el de la manca de cohesió social i la pèrdua del sentiment de pertinença i la creixent desvinculació dels joves amb els valors del territori.

manca
promoció
turisme
preocupa
ordinencs
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic