La Marató fotogràfica torna enguany durant l’Andorra Shopping Festival i sota una nova denominació: Marató fotogràfica Pep Aguareles, en record al fotògraf i professor de l’Escola d’Art del Comú d’Andorra la Vella que va impulsar la Marató l’any 2014 i que va morir el gener del 2019 als 53 anys.

L’esdeveniment, que se celebra per setè any, tindrà lloc el proper 19 de novembre i pretén donar a conèixer el país des d’un punt de vista lúdic. Al concurs hi poden participar els amants de la fotografia, ja sigui fotògrafs professionals o aficionats que facin imatges amb càmera digital (en les categories de Max-Marató i Family-Marató) i amb telèfon mòbil (Instagram-Marató).

Les fotografies s’hauran de fer en un recorregut i en un temps determinats, i segons les característiques de cada categoria. Les categories Max-Marató i la Family-Marató tindran dos guanyadors, mentre que l’Instagram-Marató únicament un. La Max Marató premiarà la millor col·lecció de set fotografies i el primer premi s’endurà 1.200 euros en material fotogràfic, mentre que el segon s’endurà 700 euros, també per adquirir material específic. La Family-Marató premiarà la millor col·lecció de cinc fotografies: el primer premi s’endurà 800 euros; el segon, 500 euros, sempre en material audiovisual o tecnològic a elecció dels guanyadors. La categoria Instagram-Marató premiarà la millor col·lecció de 5 fotos amb 300 euros. Les inscripcions ja estan obertes i cal entregar els formularis el mateix 19 de novembre a la Llacuna. La categoria Instagram-Marató, arrenca el 4 de novembre i s’allarga fins als 20.