Les terceres jornades gastronòmiques La Massana Fogons han tingut més bona acceptació que la passada edició. Aquesta és la sensació majoritària entre els nou restaurants que han participat en la iniciativa.
Durant un mes, del 25 se setembre al 31 d’octubre, han servit uns 400 menús, un centenar més que en les passades jornades. En concret, els empresaris han exposat que s’ha repartit tant menús com plats individuals.
Dolors Abad, d’El Molí dels Fanals, va exposar que en fan “una valoració positiva, tenint en compte l’època en què ens trobem”. Abad va afegir que els seus clients han respost positivament als menús. D’altra banda, Josep Maria Troguet, de La Borda Raubert, va comentar: “En èpoques de crisi hem de demostrar les nostres ganes de promocionar-nos i superar-nos, i aquestes jornades han estat una bona manera de fer-ho.”
També el conseller de Turisme i Comerç, David Baró, va assegurar que “els restaurants estan fent una promoció constant, amb les diverses jornades gastronòmiques relacionades amb l’època de l’any”. Per Baró, això transmet als clients una sensació de qualitat i innovació contínua. En aquest sentit va concloure que “la reactivació de la parròquia està sent una realitat gràcies a la suma d’accions com aquesta”.
La Massana Fogons estan organitzades conjuntament pel Comú de la Massana i l’Associació de Comerciants i Empresaris de la parròquia (Acelma). Aquesta vegada han comptat amb la participació dels restaurants Delizioso d’Anyós, El Molí dels Fanals de Sispony, els massanencs Borda de l’Avi, Borda Raubert, Borda Xica i Cal Silvino, i els establiments Eulari de Pal, Hort de Casa i Émo d’Erts. Els participants han ofert uns menús adaptats a la seva línia gastronòmica, oferint des de cuina tradicional fins a la més contemporània. Els preus han oscil·lat entre 23 i 30 euros.
A principis d’any es convocarà la tercera edició de les jornades de cuina d’hivern Lo Mandongo, que estan centrades en la carn de porc.