Andorra la Vella ja compta amb un minideixalleria en un punt cèntric com és l’aparcament del parc Central. La instal·lació, de 30 metres quadrats, estarà oberta cada dia de les vuit del matí a les deu del vespre i s’hi podran dipositar residus com ara piles, bombetes i fluorescents, tòners, CD, olis vegetals, radiografies, petits electrodomèstics i mobles, productes informàtics, pintures i aerosols, pneumàtics i bateries.

Tal i com va assenyalar el conseller de Medi Ambient i Innovació del Comú de la capital, David Astrié, la instal·lació evitarà que els ciutadans s’hagin de desplaçar fins a la deixalleria general de la Comella o la minideixalleria d’Escaldes-Engordany al mateix temps que va destacar el “punt de practicitat” que té ja que està ubicada en un aparcament cèntric en el qual els usuaris poden gaudir de trenta minuts gratuïts per descarregar els residus que vulguin llençar.

Els diferents contenidors de l’equipament es buidaran cada dia (encara que no estiguin plens) i els objectes que hi hagi dipositats es portaran fins al centre de triatge o al centre de tractament de residus. La minideixalleria és un projecte que va iniciar l’anterior corporació i que l’actual majoria ha finalitzat. S’hi han destinat uns 12.000 euros i és l’única instal·lació d’aquest tipus que hi ha a la parròquia. Astrié va destacar que aquest servei hauria de comportar un increment del reciclatge, ja que es facilita el procés als ciutadans. La intenció, va indicar, és créixer fins als objectius que s’ha marcat el ministeri de Medi Ambient.

A banda, el Comú ha ubicat quatre contenidors més de recollida selectiva just al costat de la minideixalleria donant resposta així a les demandes dels residents a Prada Ramon, una zona molt mancada de punts de recollida de residus, va assenyalar el conseller. Astrié va remarcar que aquesta actuació forma part d’un estudi global de la parròquia. En aquest sentit va avançar que es reforçaran altres indrets amb punts de recollida selectiva.

Gossos

El conseller de Medi Ambient també va explicar que, tenint en compte que Andorra la Vella és una ciutat amiga dels animals i davant la preocupació que suposen els excrements dels gossos, la corporació ha instal·lat tres punts més d’expenedors de bosses al rec de l’Obac ja que fins ara només n’hi havia un a cada extrem. “Comptem amb la col·laboració dels propietaris de gossos per mantenir el rec net”, va concloure.