La Comissió d’Informació i Vigilància del Centre de Tractament Tèrmic de Residus s’ha reunit aquest dijous al matí, novament de manera telemàtica, per fer el balanç del funcionament del CTR entre els mesos de novembre del 2020 i abril del 2021. Segons s'ha informat mitjançant un comunicat, a causa de la pandèmia de SARS-CoV-2 es continua incrementant el nombre de residus sanitaris rebuts a la infraestructura. Així entre el novembre i l'abril se n'han rebut 73,53 tones, un 59,71% més que entre el novembre del 2019 i l'abril del 2020, quan tan sols s'hi incloïa un mes i mig de crisi sanitària.
Pel que fa al global del resultat de la valorització energètica dels residus, en el mateix període s'han rebut 22.232,60 tones de residus, un 14,58% menys que els mateixos mesos d'un any enrere. La majoria continuen sent residus sòlids urbans (54,4%), residus assimilables urbans (17,8%) i d'importació (16,7%) i fangs de depuradora (9,7%).
D'altra banda també s'ha destacat una producció de 1.890,69 MW d'energia tèrmica per a la xarxa de calor d'Andorra la Vella, producció que equival a unes 300 llars. Així mateix s'han generat 8.867,67 MWh d'energia elèctrica.

En aquesta reunió, també s’han presentat els resultats del pla de vigilància sobre les aigües, la qualitat de l’aire i els farratges, elaborats per organismes externs independents. En tots els casos, els valors obtinguts són inferiors als llindars normatius o de referència, pel que s’arriba a la conclusió que no hi ha una influència significativa de l’activitat del Centre de Tractament de Residus sobre el medi.

La Comissió d’Informació i Vigilància del Centre de Tractament de Residus està presidida per la ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, i compta amb la participació de representants del Ministeri de Salut, del Comú d’Andorra la Vella i dels cònsols, així com de les associacions de defensa del medi ambient i de veïns de la zona.