Una quarantena de persones van participar ahir en la recuperació de la tradició del Robatori de les olles a Andorra la Vella. Vestits amb el vestit típic dels consellers generals, els membres de l’esbart dansaire van escenificar l’antiga tradició en què els joves aprofitaven que les famílies anaven a conrear les terres per “robar les olles” amb el menjar.
La tradició es va intentar recuperar cap als anys 80 però no va tenir èxit. Aquesta vegada, els establiments del centre històric es van sumar a l’esdeveniment i molts d’ells van preparar queviures per donar-los als visitants de l’esbart que s’hi van arribar ballant al ritme de la música, que els va acompanyar tota la tarda. La festa va acabar a Escaldes-Engordany, quan els membres de l’esbart van pujar en una carrossa per les avingudes Meritxell i Carlemany fins a despenjar el Carnestoltes. Allà se’l va sotmetre al judici final i se’l va cremar a la plaça Coprínceps.
A Sant Julià de Lòria, els 21 bars i restaurants que van participar en la Ruta de la tapa van repartir 2.084 racions. A més, 13 persones van tastar totes les tapes i van aconseguir el passaport per obtenir un dels premis del sorteig. El bar Ca l’Àngel va rebre el premi a la millor tapa i la pizzeria Venecia el de millor establiment. L’acte va finalitzar amb la baixada del Carnestoltes i la seva crema a la plaça Major.
Per altra banda, les condicions meteorològiques han obligat a ajornar la master class d’estil lliure de surf de neu i esquí programada per avui pels comuns de la Massana i Ordino en el marc de les activitats adreçades als joves per les vacances de Carnaval. La jornada tindrà lloc divendres que ve, 7 de març, a partir de les onze del matí a l’Snow Park d’Arinsal. La sortida amb raquetes de neu a Sorteny es manté per demà.