Diari digital d'Andorra Bondia
Les obres a les zones de reanimació del bloc quirúrgic de l’hospital són visibles des de l’avinguda Fiter i Rossell.
Les obres a les zones de reanimació del bloc quirúrgic de l’hospital són visibles des de l’avinguda Fiter i Rossell.

La reforma del bloc quirúrgic avança ara amb les zones de reanimació


Escrit per: 
Redacció / FOTO: Facundo Santana

La reestructuració del bloc quirúrgic de l’hospital Nostra Senyora de Meritxell ha entrat aquesta setmana en una nova fase, amb l’inici de les obres de reforma de les zones de reanimació. Els treballs, que consisteixen en la remodelació interna dels espais amb una durada prevista d’un parell de setmanes, arriben un mes i mig després de la inauguració de la renovada àrea de Cirurgia Major Ambulatòria (CMA), així com de les noves instal·lacions del servei d’urgències.

Des del SAAS van confirmar que les obres, visibles des de la façana hospitalària de l’avinguda Fiter i Rossell, ja estaven previstes en el projecte de reforma global del bloc quirúrgic. En aquest sentit, es tracta d’una remodelació interna que afecta “parets i sostres” de les esmentades zones de reanimació. De moment, el que encara no té data és la reforma de les sales de part, si bé ja s’han fet uns petits treballs als vestuaris associats a aquestes sales.

El mes de desembre del 2019, l’hospital va donar per finalitzades les obres als quatre quiròfans amb l’objectiu de donar compliment a la normativa internacional en aquesta matèria. Les tasques als quiròfans es van centrar aleshores en la creació de dos circuits independents adreçats al trànsit de persones i de material, amb la finalitat de disminuir la contaminació i evitar infeccions: el “circuit net”, per a la circulació de pacients, personal mèdic i material net i estèril, i el “circuit brut” per on surt el material de rebuig de cada quiròfan després al final de la jornada. A partir d’aquí, i durant la primavera del 2020, havien de començar els treballs de reforma del bloc de cirurgia major ambulatòria, que es van veure endarrerits amb la irrupció de la pandèmia, però que finalment s’han pogut dur a terme malgrat tot.

Pregunta del PS
La consellera general socialdemòcrata Susanna Vela va entrar ahir una pregunta, que requereix resposta oral del Govern en sessió parlamentària, sobre el procés de selecció del nou director del servei de Salut Mental del SAAS. En concret, Vela vol saber quin ha estat el procés de selecció que s’ha seguit per tal de cobrir la plaça, que ha guanyat el psiquiatre Carlos Mur de Viu, i també ha demanat per l’expedient i tota la documentació relativa a aquest procés de selecció i posterior contractació.

reforma
bloc quirúrgica
hospital
obres
SAAS

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte