Diari digital d'Andorra Bondia
La degana del Col·legi d'Advocats, Sophie Bellocq.
La degana del Col·legi d'Advocats, Sophie Bellocq.

La retribució del degà dels advocats serà similar al sou base


Escrit per: 
P.G. / Foto: Jonathan Gil

La degana del Col·legi d’Advocats, Sophie Bellocq, considera important  que tal  com ho fan a altres països del voltant, la tasca feta pel degà dels lletrats ha d’estar remunerada. En aquest sentit, Bellocq diu que no es pretén que sigui com a París, per exemple, on el degà cobra 300.000 euros. El sou del degà andorrà estarà prop del sou base “o una mica més”. 

Serà la junta del Col·legi d’Advocats, que està previst que se celebri a finals de mes, on s’haurà d’aprovar la mesura (amb altres punts de l’ordre del dia) i es preveu que si tira endavant, el pròxim degà que substitueixi Bellocq ja se’n beneficiarà. El canvi entraria en vigor el gener vinent, mes d’eleccions per escollir degà. 

Bellocq remarca que abans, quan es va crear la figura, no hi havia tantes competències i feines, però ara la feina que ha d’assumir el degà ocupa moltes hores diàries i per això considera que la remuneració “és simbòlica”. La degana destaca que ara hi ha més guàrdies, més oficis i més consultes gratuïtes, a més, el Col·legi està implicat en projectes de llei i col·labora amb la Uifand, l’UdA i altres institucions. Aquest volum de feina va més enllà de les estrictament estipulades, i sovint requereix que s’hagi de treballar nits i caps de setmana per fer-ho compatible amb el treball del despatx. 

Bellocq destaca la importància de la professió de l’advocacia tant per a la societat com per a la justícia, i diu que al si del Col·legi hi ha un ambient de normalitat.

La retribució del degà dels advocats serà similar al sou base
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic