La Seu d’Urgell celebrarà del 9 a l’11 de novembre la tercera edició del Festival del Joc del Pirineu, que enguany tindrà com a temàtica central els jocs de rol, tal i com ho han anunciat aquest matí en roda de premsa l’alcalde urgellenc, Albert Batalla, i el director del festival, Xavi Socias. Respecte a l’organització d’aquesta tercera edició del Festival del Joc al Pirineu, Batalla ha manifestat que “l’èxit obtingut en les dues primeres edicions, amb l’assistència cada any de més de 2.500 persones de totes les edats, ens han empès a organitzar la tercera, novament amb Cheap Films, així com un bon gruix de col·laboradors que fan possible aquest esdeveniment dedicat al joc”.
Amb l’objectiu d’obrir el festival a tota la ciutat, a més de seguir comptant amb la sala Sant Domènec com a epicentre del joc, enguany s’incorporen nous espais on es desenvoluparà el programa com són el centre cultural Les Monges i l’Espai Ermengol-Museu de la Ciutat. “Volem convertir la Seu d’Urgell en un gran taulell de joc durant tot aquell cap de setmana”, ha assenyalat l’alcalde urgellenc. Una altra novetat d’aquest certamen és el concurs d’aparadors enredats. Es tracta d’una iniciativa conjunta de La Seu Comercial, l’Associació d’Empresaris de l’Alt Urgell i l’Associació d’Hostaleria per fer del festival un projecte de ciutat. En aquest concurs, adreçat dels 0 als 99 anys, s’han de visitar 34 aparadors de comerços de la Seu per trobar l’objecte infiltrat. Els participants hauran de dipositar la seva butlleta emplenada a l’urna que hi haurà a la sala Sant Domènec, on el diumenge 11 de novembre (19 h) es farà el sorteig que donarà 5 premis de lots de jocs i experiències en família (un àpat o una banyera termal familiars).
La temàtica en què girarà la tercera edició del festival són els jocs de rol. Al respecte, el director del certamen, Xavi Socias, ha remarcat que “enguany volem donar a conèixer com funcionen, tot fent activitats adreçades a totes les edats, pel seu potencial lúdic, formatiu i educatiu que aporten”. Socias ha abundat  que “els jocs de rol s’incorporen en el programa d’aquest festival en quatre capes”. La primera de les activitats que protagonitzaran els jocs de rol serà la conferència inaugural del festival que tindrà lloc el divendres 9 de novembre (19.30 h) que anirà a càrrec de Ricard Ibáñez (primer autor de ljoc de rol Aquelarre, primer joc a nivell nacional) i la historiadora urgellenca Carme Xammar, a la sala la Immaculada. La xerrada compartida versarà sobre Aquelarres i bruixeria, on Ibáñez ho farà des del punt de vista del joc del rol, mentre que Xammar ens ho explicarà des del punt de vista històric.  
L’altra activitat dedicada als jocs de rol serà la proposta Crossmedia, partides exclusives que tindran lloc al soterrani de l’Espai Ermengol el dissabte 10 de novembre (11 h) amb el joc de rol La crida de Chtulhu, ambientat en mons de terror de l’escriptor H.P. Lovecraft, que precisament surt ara a la venda en format videojoc. En paraules de Xavi Socias esdevindrà un “experiment lúdic en aquest festival, que barrejarà les dues disciplines -el videojoc i joc de taula- que farà moure als participants del món analògic al món digital”.