Diari digital d'Andorra Bondia

La Universitat edita un llibre sobre la signatura digital


Escrit per: 
Redacció


La Universitat d’Andorra (UdA) ha publicat Signatura digital, d’Amadeu Albós, Aleix Dorca i Alan Ward. Aquest llibre és el resultat de l’activitat del grup de recerca en seguretat en transmissió de dades i programari lliure i forma part de la bibliografia editada per l’UdA.

L’objectiu de la publicació és oferir al lector una visió general de la signatura digital, del seu funcionament, de la seva aplicació i de la seva utilització quotidiana en un ampli ventall de situacions, i també fer una avaluació de la seguretat que proporciona.
El desenvolupament temàtic es fa a través de deu preguntes concretes, útils i pràctiques per a tots els àmbits en què és plausible implantar la signatura digital i tenint en compte dues respostes per a cadascuna: una resposta breu en forma de resum i una altra de més elaborada, que desenvolupa els principals aspectes lligats a la pregunta.

Les preguntes a què es dóna resposta repassen els principals conceptes de la signatura digital i la seva aplicació: ¿què és la signatura digital?, ¿com funciona?, ¿per què i per a què es pot utilitzar?, ¿què és signar un document?, ¿com es pot verificar la signatura digital?, ¿què necessito per signar documents?, ¿com puc signar documents electrònics?, ¿com puc signar comunicacions electròniques?, ¿es pot signar i contrasignar un document més d’una vegada? i ¿és segura la signatura digital?
El monogràfic acaba amb un resum, en forma de conclusions i expectatives de futur, un recull bibliogràfic de referència i un glossari dels termes habituals de la temàtica. El seu preu de venda a les llibreries és de 12 euros.

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic