Diari digital d'Andorra Bondia
Una dosi de la vacuna contra la Covid.
Una dosi de la vacuna contra la Covid.

La vacunació contra la Covid quedarà registrada en la història clínica personal


Escrit per: 
Redacció / Foto: Agències

El Govern ha aprovat aquest matí el decret que regula les condicions de prescripció i utilització de les vacunes contra la Covid-19 i segons consta en el document fet públic al BOPA, l'administració del vaccí quedarà registrada en la història clínica de la persona.

En aquest sentit, el decret, que es justifica davant la necessitat de facilitar i agilitzar la vacunació amb les màximes garanties de seguretat, també indica que per a l'administració de les vacunes no es requereix prescripció mèdica, excepte per a les persones en què calgui una valoració acurada del balanç benefici-risc de rebre la vacunació, com en el cas de les dones embarassades, si se segueixen tractaments immunosupressors o si es tenen al·lèrgies greus, per exemple.

Sí que s'ha previst, en canvi, que per poder rebre la vacuna cal omplir un qüestionari amb les preguntes sobre l'estat de salut de la persona que permetin comprovar que no hi ha cap contraindicació a la vacuna i que el pacient no presenta cap condició que determini la necessitat de prescripció mèdica. D'altra bada, en el cas dels menors de 16 anys o persones incapacitades legalment, cal una autorització del representant legal per vacunar-se.

El BOPA també ha publicat un segon decret aprovat avui de creació del registre de les persones susceptibles de vacunació contra la Covid. Des de l'Executiu s'argumenta que per planificar deguament l'administració de les vacunes cal disposar d'un fitxer de dades de caràcter personal d'aquelles persones que poden rebre el vaccí.

El registre inclourà dades com el número de cens, número del document d’identitat o del passaport, sexe, nom i cognoms, data de naixement, telèfon, voluntat de rebre la vacuna, centre sociosanitari on resideix, adreça, parròquia, centre de treball, número d’empleat per al personal del SAAS, unitat de treball, al·lèrgies, dades generals sobre l’estat de salut de la persona interessada, vacunació rebuda en els darrers set dies. Unes dades que s'obtindran a través de la persona interessada o, eventualment, dels seus tutors o representants legals, i dels professionals sanitaris de referència.

Segons s'especifica en el decret, no es preveu cap comunicació internacional de les dades de caràcter personal però sí que es podrien intercanviar amb el Servei Andorrà d’Atenció Sanitària i professionals sanitaris que participin en l’administració de la vacuna.

Andorra
vacuna
decret
registre
història clínica
covid
coronavirus
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic