El vídeo d’una batussa nocturna entre joves en ple passeig Joan Brudieu, les cridaneres fotografies d’un cotxe amb una enorme pintada –“Paga la dogra!” (sic)– que per a més gravetat, expliquen, estava estacionat a poca distància del carrer on s’aixequen els habitatges dels guàrdia civils destinats a la ciutat, una bretolada que alguns adjudiquen a alguna mena de venjança per qüestions relacionades amb el tràfic d’estupefaents. Si més no, presumptament. Tot plegat, amanit amb episodis explicats verbalment i difícils de contrastar si es refereixen a fets reals o pertanyen al regne del bulo i l’exageració, ha fet que veïns de la Seu d’Urgell tornin a posar l’ai al cor i el crit al cel per reclamar més seguretat als carrers de la ciutat. També més mà dura, més presència policial i, en els casos hem de dir que més lamentables, s’aprofiti la situació per escolar missatges de l’extrema dreta. 
Indignació veïnal a banda –“ens sentim en perill i desprotegits. Se m’escapa el motiu de tanta inoperància i desídia (manca d’activitat per negligència o incúria)”, es plany una de les veus–, l’oposició política se’n fa també ressò i, en nota de premsa, el grup municipal de Junts insta l’equip de govern municipal a “controlar la conflictivitat i inseguretat creixent als carrers de la Seu, especialment en alguns punts i horaris concrets”.  
Junts per la Seu manifesta que “l’alcalde Barrera i el seu equip no poden minimitzar més fets com aquests i han de prendre’s molt seriosament una situació que afecta la Seu i que se’n pot anar de les mans si no s’actua”. 
Per la seva banda, l’alcalde, Joan Barrera, assegura que “no minimitzem ni de bon tros” aquesta situació i insisteix que “hi treballem i continuarem treballant” per millorar la sensació de seguretat a la ciutat. A banda, apunta que fets com la batussa nocturna del cap de setmana va acabar amb detinguts, “així que no va quedar en no res, sinó que la policia hi va actuar", extrem que confirmaven els mossos, informant sobre l'arrest de dues persones. 
Barrera defensa l’esforç per incrementar la presència policial, tant del cos municipal com de l’autonòmic, “i treballem en les normatives per tenir eines, dins de la llei, que ajudin la policia a actuar amb tota contundència”. 
Aquesta qüestió, la de les eines insuficients, és un aspecte que Barrera subratlla en situacions com el soroll que es produeix fora dels locals nocturns i que col·loca l’Ajuntament mateix en “certa indefensió, encara que voldríem actuar més decisivament”. Es tracta, conclou, de “continuar buscant vies, més instruments”. 
Tornant al comunicat del grup encapçalat per Jordi Fàbrega  manifesta  que  “som conscients que aquesta no és una qüestió que tingui una solució fàcil i ràpida, però no per això cal resignar-nos a no actuar”, i és per això que mostren també la seva predisposició a ajudar, tot deixant clar que “cal actuar en diversos àmbits i fer-ho de forma coordinada amb les forces policials i, si escau, judicials”.