Diari digital d'Andorra Bondia
El ministeri d’Interior i la policia esperen la resolució judicial per tal d’adoptar possibles mesures disciplinàries.
El ministeri d’Interior i la policia esperen la resolució judicial per tal d’adoptar possibles mesures disciplinàries.

Les càmeres de vídeo mòbils que porten els policies ja són operatives


Escrit per: 
Pepa Gallego/Foto: Jonathan Gil

El ministeri d’Interior ha confirmat que els agents que intervenen en operacions policials diverses ja tenen completament operatives les càmeres mòbils que portaran com una part més del seu uniforme per tenir enregistrades les actuacions que realitzen. Es tracta d’una mesura de prevenció i lluita contra els maltractaments o les lesions per part dels agents de policia, ja que funcionaran com a prova per possibles denúncies.
Des del ministeri asseguren que el cos de policia continua treballant en accions formatives i de sensibilització per aquest motiu, i recorda que també estan plenament operatives les diferents càmeres que s’han instal·lat darrerament a les dependències policials, i que va ser gràcies a aquestes que es va poder esbrinar i comprovar els fets que al febrer passat van donar origen a la causa penal que s’està instruint i per la qual un agent de policia va ser expulsat del cos acusat de maltractar un detingut. 

Cas judicialitzat
Sobre aquest cas, des del ministeri confirmen que la causa penal encara té continuïtat,  i que el batlle instructor “continua instruint aquells fets i els connexos esdevinguts”. Tot i això, i amb l’argument que es tracta d’un assumpte judicialitzat,  des del Govern no volen  facilitar cap mena d’informació sobre el procés que s’està instruint. 
Tot i això, sí que informen que la policia sí que ha facilitat tota la informació necessària per tal que l’administració de justícia pugui fer convenientment la seva feina.
Sobre la base de totes les decisions que la justícia acabi tenint, des del ministeri i des de la policia procediran a adoptar, si escau, les mesures disciplinàries oportunes, en cas que hi hagi més agents involucrats en aquest cas de maltractament, ja que l’acusat ja va obtenir l’expulsió del cos. Tot i això, Interior no ha volgut confirmar la possibilitat que el procés hagi encausat altres agents de policia que treballaven en el torn d’aquella matinada del 18 de febrer, quan es van produir els fets que van provocar un judici ràpid de l’agent encausat i que va reconèixer els fets. La càmera de vídeo va enregistrar part dels maltractaments que el condemnat va propinar contra un detingut. 
Des de la direcció del cos tampoc han fet cap tipus de declaracions i només han confirmat que es va obrir una investigació interna i que encara s’està instruint. 

càmeres
vídeo
mòbils
policies
operatives
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic