Diari digital d'Andorra Bondia
Frontera hispanoandorrana.
Frontera hispanoandorrana.

Les casetes del punt fronterer del riu Runer seran substituïdes


Escrit per: 
Redacció/Foto: Agències

L’executiu va aprovar ahir la convocatòria d’un concurs públic nacional per a la substitució de les casetes del punt fronterer del riu Runer per millorar-ne les qualitats tècniques i alhora la imatge d’entrada al país. De manera paral·lela, es procedirà al canvi de l’enllumenat exterior sota coberta, i les noves connexions elèctriques, telefòniques i informàtiques. En aquest sentit, les noves casetes aportaran millores pel que fa als aïllaments tèrmic i acústic i per tant beneficiaran el treball del personal destinat en aquest indret. Els nous espais tindran un disseny similar als de la part espanyola, que es van renovar l’any passat, atès l’acord adoptat entre Andorra i Espanya per mantenir la mateixa imatge en aquest punt fronterer.

El Govern també va aprovar  la convocatòria d’un concurs públic nacional pels treballs de renovació dels sistemes de seguretat contra incendis i enllumenat d’emergència del poliesportiu d’Andorra i del pavelló Joan Alay. S’ha previst la substitució de la central d’alarma analògica per una digital amb més prestacions tècniques; la instal·lació d’un major nombre de detectors d’incendis, polsadors i alarmes; la redistribució i ampliació del número d’extintors, la instal·lació de blocs d’emergència, i la substitució d’una part de les portes resistents al foc.

Finalment, es va autoritzar la licitació dels treballs d’eixample de la CG1 al P.K. 9, a l’alçada del pont de Tolse, a la parròquia de Sant Julià de Lòria; i la licitació de la tercera fase de construcció del camí entre el pont de Sornàs i el poble d’Ansalonga, a la parròquia d’Ordino. 

Andorra participa en el projecte Aptitude

El ministre de Salut, Carles Àlvarez, inaugurarà demà la reunió de llançament de l’equip operatiu del projecte Aptitude (Actuar per a la prevenció transpirinenca de la dependència en les persones grans) en el qual Andorra hi participa conjuntament amb França (Occitanie) i Espanya (Catalunya i Navarra). L’acte, en el qual es preveu la participació de 60 professionals del país de diferents àmbits relacionats amb la gent gran, servirà per desplegar el contingut del projecte a Andorra.

Aprovat el projecte de llei dels infants i adolescents

El consell de ministres va  aprovar ahir el projecte de llei dels drets dels infants i els adolescents i també el projecte de llei qualificada de la responsabilitat penal de les persones menors d’edat. Els dos textos s’entraran a tràmit parlamentari en els propers dies, i tenen per objectiu donar resposta a les necessitats dels infants i adolescents tenint en compte que es tracta d’un col·lectiu amb inquietuds pròpies. El projecte de llei dels drets dels infants i els adolescents ha estat promogut conjuntament pel ministeri d’Afers Socials i el d’Educació, i s’ha elaborat a partir de les aportacions recollides en la comissió d’experts per a l’elaboració de la llei. D’altra banda, el projecte de llei qualificada de la responsabilitat penal de les persones menors d’edat està directament relacionat amb l’altre text, ja que actualitza la normativa corresponent a com s’han de jutjar els menors d’edat. Entre d’altres, s’introdueix la possibilitat que es puguin sotmetre a un procediment d’ordenança penal, que fins ara estava restringit als majors d’edat.

casetes
fronterer
riu
Runer
substituïdes
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic