Les estacions treballen amb l’objectiu d’obrir aquest estiu. Si això serà possible i com es podrà dur a terme són dues qüestions encara per definir. En aquest sentit, segons assenyalen des de Grandvalira, de cara a aquest estiu, la intenció és oferir activitats malgrat que es desconeix quines es podrien posar en marxa. Amb tot, l’estació insisteix que a hores d’ara és una incògnita saber l’evolució que tindrà la pandèmia de coronavirus i, per tant, de moment no es pot garantir al cent per cent l’obertura.

Des de Grandvalira es va posar en relleu que tot just ara s’ha començat a treballar en la definició de la pròxima temporada d’estiu i paral·lelament en la de l’hivern que ve –el gruix del negoci prové de l’esquí–. En concret, l’estació està definint quines mesures s’aplicaran al domini per afrontar amb garanties un nou context marcat pel coronavirus.
Les estacions d’esquí han estat assenyalades com a indrets que van contribuir a la propagació de la Covid-19 a Europa. L’última a expresar-se en aquest sentit ha estat la directora del Centre Europeu per a la prevenció i Control de Malalties, Andrea Ammon. En una entrevista al rotatiu britànic The Guardian, l’experta assenyala que el retorn d’esquiadors de les vacances d’esquí alpí durant la primera setmana de març va ser un “moment crucial” en l’expansió de la malaltia a Europa. Va ser aleshores, indica, quan es van constatar nous casos que en realitat eren persones que havien estat en estacions dels Alps. Un dels casos que més difusió ha tingut als mitjans de comunicació ha estat el de l’estació d’Ischgl, a Àustria. El mes d’abril, més de 600 infeccions d’aquest país estaven relacionades amb aquesta estació d’esquí, però la xifra ha crescut fins a 1.800 casos. El cas d’Ischgl segueix sent investigat i compta amb demandes col·lectives de clients que consideren que les autoritats austríaques no van fer tot el que estava al seu abast i van reaccionar massa tard per aturar la propagació del coronavirus.