Diari digital d'Andorra Bondia
Infants d'una escola bressol.
Infants d'una escola bressol.

Les guarderies privades estudien organitzar-se en associació


Escrit per: 
M.S.C. / FOTO: J.G.

Les guarderies privades estan analitzant la possibilitat d’organitzar-se en associació. Dilluns van tenir una reunió els representants de cinc d’aquestes escoles bressol i la intenció és créixer en nombre per tenir més força. La creació d’aquesta entitat persegueix un objectiu principal, que és treballar per oferir més qualitat en el servei i defensar davant del Govern la seva vessant més educativa i no tan sociosanitària, un aspecte que consideren que té massa pes avui.

En paral·lel hi ha les inspeccions que Afers Socials porta a terme en aquests serveis i que últimament són més estrictes. Aquestes abasten des de les instal·lacions, les ràtios i les titulacions de les professionals. Expliquen que ara se sol·licita molta més documentació tot i ser aspectes que figuren al reglament i que se suposa que totes les guarderies han de tenir. També es fa èmfasi en la infraestructura (el sostre, les llums) i es revisen les titulacions a més de fer per primer cop enquestes al personal. Entre les peticions n’hi ha alguna que va generar dubtes entre les escoles bressol, com és un llistat dels infants que van assistir al centre i el número de telèfon dels pares amb l’objectiu de fer-los una enquesta. 
Aquest enduriment de les inspeccions va venir precedit d’una reunió convocada pel Govern en què es va informar les guarderies dels canvis. A més, una setmana abans, es va anunciar que es faria la inspecció i es va demanar una certa documentació. Després de la visita es van tornar a sol·licitar més papers. D’aquestes inspeccions se n’han derivat unes recomanacions. Algunes guarderies assenyalen que l’executiu els ha assenyalat la possibilitat de complir-les a poc a poc però en dos casos han suposat el seu tancament perquè no podien finançar les millores en les instal·lacions que se’ls requerien. Es tractava de centres que tenien pocs anys de funcionament i és per això que des del sector no s’entén per què se’ls va deixar obrir si no complien amb algun requisit. Amb tot, les escoles bressol asseguren que el que més els neguiteja no és el canvi en les inspeccions sinó els aspectes relatius al servei. Com exemple de les reivindicacions que es podrien plantejar hi hauria sol·licitar un ajut per subvencionar el transport fins als Serradells per fer piscina.

 

 

 

 

guarderia
guarderies privades
escola bressol
associació
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic