Andorra només aconsegueix una nova recomanació a la gala de les Estrelles Michelin. L'esdeveniment, celebrat aquest dimarts a la ciutat de Màlaga, ha condecorat a Les Pardines Restaurant com a lloc 'recomanable' i, per tant, el Principat passarà a tenir un total de sis establiments dins d'aquesta categoria. Segons la mateixa guia Michelin, dins d'aquesta xifra es compta el restaurant Kökosnøt que apareix com a "tancat temporalment per trasllat".

Segons el xef del Restaurant Beç (un dels restaurants amb aquest tipus de reconeixement), Rodrigo Martínez, "és bo que vagin arribant aquestes distincions al país", ja que "les recomanacions són els restaurants que estan a punt per rebre una estrella Michelin".

D'igual manera, malgrat les inversions d'Andorra Turisme en el sector de la restauració (organització d'esdeveniments, patrocinis i promoció a nivell internacional), Andorra es quedarà amb una única estrella Michelin. Aquesta l'obstenta el restaurant Ibaya de Soldeu. En la gala, on també es van premiar als restaurants de l'estat espanyol, es van repartir fins a vint-i-cinc Estrelles Michelin a establiments que encara no en tenien cap, cinc de noves per a llocs que ja en disposaven d'una (és a dir, ara passaran a tindre dues) i els setze que ja en tenien tres, les conserven.

Tal com destaca Martínez, "és veritat que la restauració del país porta molts anys de treball", però que "aquesta progressió cap a la qualitat, cap a millorar el nivell dels restaurants, té poc temps". "Trigaran encara en arribar les estrelles i les recomanacions, però ho faran. Els cuiners, els restauradors i els empresaris del món de la restauració estan treballant molt fort en aquesta línia", ha explicat.