Diari digital d'Andorra Bondia
Les eleccions se celebraran dimarts vinent, 31 de juliol, al llarg de tot el dia, perquè pugui votar tothom qui ho vulgui.
Les eleccions se celebraran dimarts vinent, 31 de juliol, al llarg de tot el dia, perquè pugui votar tothom qui ho vulgui.

Les primeres eleccions laborals del SAAS tenen dotze candidatures


Escrit per: 
P.G. / FOTO: J.G.

El dimarts, 31 de juliol, se celebraran les primeres eleccions per triar delegats de personal del SAAS. Una dotzena de candidatures es presenten en aquests primers comicis laborals, que volen aconseguir tenir representativitat de cara a la direcció i al ministeri per reivindicar assumptes de caire laboral,  i no tan funcional, com ja fa el consell de metges o la junta de representants. Segons informa un dels promotors d’aquestes eleccions, es vol tenir uns delegats sindicals com a representants, davant de la mancança de sindicat de personal sanitari.

Aquests dotze candidats opten a quatre places o quatre representants, tal com marca la llei. Una de les primeres funcions haurà de ser establir un primer conveni laboral. Entre els temes principals que preocupen els treballadors del sector sanitari, i que marcaran certes línies de treball i de negociació, hi ha la jubilació. Des del sector es pregunten per què hi ha marcada una jubilació obligatòria o per què treballadors de l’àrea d’Urgències, per exemple, sotmesos a cert estrès no poden gaudir, com d’altres, d’una jubilació anticipada. Per altra banda, la nocturnitat en aquestes professions consideren que s’hauria de regular amb una reducció d’hores. Finalment també posen el crit al cel quan fan un repàs de la pèrdua de poder adquisitiu que certes professions han tingut en aquests anys de crisi, amb la reducció de certs drets que no han tornat. 
Tots aquests temes i d’altres seran motiu de negociacions entre els representants dels treballadors i la direcció o el mateix ministeri. 
Un dels promotors va explicar aquest rotatiu que la direcció aplaudeix la iniciativa de les eleccions perquè així es pot tenir uns portaveus directes per als més de 1.000 treballadors que configuren la plantilla del SAAS. Segons les mateixes fonts, només uns 850 treballadors tenen dret a vot, i la meitat han signat i han avalat aquestes candidatures per poder celebrar les eleccions, tal com marca la llei. 
En tractar-se de període de vacances, els mateixos candidats tenen dificultat per poder informar els treballadors de les seves candidatures, i no es té una previsió clara de quina serà la participació d’aquestes primeres eleccions de representants de treballadors del SAAS. 
Els delegats que resultin més votats, a més, hauran de ser també delegats de la salut laboral dels treballadors.

 

eleccions
SAAS
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic