Diari digital d'Andorra Bondia
Un estudi de ràdio.
Un estudi de ràdio.

Les ràdios privades diuen que podrien tancar temporalment si no reben ajudes del Govern


Escrit per: 
Redacció/ Foto: xarxes

La Unió de Ràdios Privades d'Andorra (URPA) ha fet arribar una segona carta al cap de Govern, Xavier Espot per demanar ajudes al Govern. En concret, creuen que l'executiu es podria plantejar un suport específic proporcional i percentual respecte al pressupost públic actual de RTVASA, ja que a priori es basa en dades objectives.

En la carta exposen que la majoria d’ajuts que ha promogut el Govern no tenen cap utilitat per a les ràdios "més enllà d’endeutar-nos mentre seguim emetent". Així mateix, recorden que segueixen obligats al pagament de de totes les despeses de funcionament, com ara nòmines i infraestructures, "sent de nou sotmesos a la competència deslleial de la resta de ràdios estrangeres (públiques i privades) que s’escolten al país i que sí reben suport dels governs dels seu països". Tot això, a més, sense tenir en consideració que malgrat segueixen obertes i treballant l'única font d’ingressos, que és la publicitat, "ha quedat totalment bloquejada".

L'URPA creu que suspendre temporalment les emissions de les ràdios privades del país no és la millor opció en cap democràcia avançada, però segurament pot ser l'única viable mentre duri aquesta situació "si no rebem cap mena de suport".

En la primera carta, les ràdios privades ja van demanar a l’executiu un augment de la inversió publicitària del Govern i d'organismes públics dependents, distribuïda conforme a criteris objectius de personal contractat i freqüències en emissió. També van fer la petició d'una línia específica de subvenció per a les emissions de continguts de servei i d’interès públic, amb informació d’elaboració pròpia durant aquest 2020, per garantir la sostenibilitat d’aquest servei.

Finalment, van sol·licitar una línia general de subvenció de periodicitat anual adscrita al Ministeri de Cultura com a distribuïdors de continguts cultural i d’interès general i de difusió de la llengua.

ràdios privades
tancar
temporalment
ajudes
Govern
Comentaris: 2

Comentaris

Ja era hora, que pleguin d’una vegada, son tots de Barcelona i només diuen que tonteries.
Completament d’acord, que se’n tornin a Barssalona amb els seus llaços grocs!

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic