El departament de Medi Ambient del Govern, amb la col·laboració de MoraBanc, ha editat una tirada de 1.000 exemplars d'un llibret de receptes amb els llegums com a protagonistes. Tal com ha explicat la ministra de Medi Ambient, Sílvia Calvó, s'ha aprofitat que aquest 2016 és l'any internacional dels llegums segons l'OMS per intentar potenciar aquest aliment, "ric en nutrients, econòmic i que fonamenta l'agricultura sostenible". El llibret conté una dotzena de receptes de xefs andorrans amb llegums, que es combinen amb productes agrícoles i ramaders d'Andorra.

L'Organització Mundial de la Salut celebra aquest 2016 l'any internacional dels llegums i, aprofitant l'efemèride, el departament de Medi Ambient del Govern, amb la col·laboració de MoraBanc, ha editat un llibre de receptes amb el llegum i els productes autòctons com a protagonistes. Té una tirada de 1.000 exemplars, que es distribuiran entre productors, restauradors i botigues del sector. 

La ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, ha explicat que l'objectiu d'aquest llibret és potenciar els llegums, un producte "ric en nutrients, econòmic, que pot ajudar a lluitar contra la malnutrició". A més, contribueix "a una agricultura sostenible" pel fet que "millora la fertilitat del sòl on es cultiva". 

Per fer més atractiu el llibre de receptes, tenint en compte que, tal com ha reconegut la ministra, la tendència a Andorra és la mateixa que l'europea, és a dir, "no se'n mengen massa", s'han combinat els llegums amb productes que ofereix Andorra, alguns d'ells molt en auge. Per exemple, les confitures, l'ou, la mel, la cervesa, la vedella, el xarop de pinya d'avet o la ratassia. Les propostes de receptes han anat a càrrec de xefs reconeguts al país, com Christian Zanchetta, Carles Flinch, Miquel Canturri o Ramon Sasplugas. El resultat, "una dotzena de receptes engrescadores" per potenciar el llegum dins la nostra dieta.

Per la seva part, la directora de Màrqueting, Comunicació i Qualitat de MoraBanc, Mireia Maestre, ha destacat la llarga col·laboració entre les dues parts des de fa anys, i que "s'emmarquen dins el compromís de sostenibilitat" del banc. "L'alimentació, el medi ambient i la salut són eixos principals per a nosaltres", ha assegurat Maestre, i la publicació permet "donar visibilitat a aquest ingredient de la nostra alimentació que és tan important".