Diari digital d'Andorra Bondia
Els servei d'atenció a la víctima de violència de gènere.
Els servei d'atenció a la víctima de violència de gènere.

Major risc de les dones de patir violències arran de la pandèmia


Escrit per: 
M.S.C. / FOTO: Agències

Les associacions feministes han alertat que l’aïllament per fer front al coronavirus pot suposar un risc per a les dones de patir més violències masclistes. És per això que han recordat que els serveis d’atenció a les víctimes segueixen operatius durant aquest període.

La secretària d’Acció Feminista, Aurora Baena, exposa que el fet de no poder sortir de casa i no tenir vida social pot  fer créixer la frustració i ràbia i “activar l’agressor” mentre que, paral·lelament, les víctimes es poden trobar en una situació d’aïllament, d’haver de fer front totes soles a aquestes violències. Davant d’això, l’entitat ha remarcat que en cas de trobar-se amb una situació de violència, les dones no s’han de veure obligades a seguir compartint el mateix habitatge amb el maltractador. “No s’ha aturat el món”, remarca, i indica que l’Estat segueix oferint mecanismes en cas de trobar-se en aquesta situació, com és el Servei d’Atenció a la Víctima de Violència de Gènere i la mateixa policia. Baena accepta que l’actual context és “complicat”, però afegeix que des d’Acció Feminista es veu necessari reforçar la comunicació perquè les dones no es vegin condemnades a suportar maltractaments. En aquest sentit va indicar que les dades oficials assenyalen que hi ha casos de violència de gènere crònics i que ara suposa un risc que les dones i els infants estiguin tancats amb el maltractador a casa. 
També des d’Stop Violències es destaca que per a algunes dones casa seva no és un lloc segur, ja que han de conviure amb el maltractador. Per això s’apel·la a no quedar-se al domicili familiar i posar-se en contacte amb els serveis d’atenció. L’associació remarca que si s’està en situació de violència, perill o vulnerabilitat es disposa del telèfon de l’entitat al qual es pot trucar a qualsevol hora (346721). També recorda que hi ha el telèfon del servei especialitzat depenent del Govern (el 181). D’aquesta manera es posa en relleu la necessitat de “treballar en xarxa perquè una crisi sanitària no es converteixi en una crisi social”.

 

 

acció feminista
feministes
Stop Violències
coronavirus
Covid-19
violències masclistes
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic