La dietista Imma Mañà ha estat l'encarregada, aquest dimarts a la tarda, de la proposta 'Alimentació i malalties inflamatòries' que ha tingut lloc a L'espai de la Fundació Crèdit Andorrà i que ha comptat amb una trentena d'assistents. L'especialista ha destacat la importància de mantenir una dieta equilibrada amb els àcids grassos d'Omega 6 i Omega 3, i també ha incidit en com algunes espècies, com la cúrcuma poden ajudar en certs malalties inflamatòries, com per exemple, l'artritis. Mantenir la "integritat del budell" o com obtenir probiòtics han estat altres dels conceptes que s'han abordat en la xerrada. 

Sota el títol ‘Alimentació i malalties inflamatòries’ la dietista Imma Mañà ha exposat la importància de mantenir una dieta equilibrada entre els àcids grassos Omega 6, que “són els que fabriquen els mediadors proinflamatoris” i els Omega 3, que són l’altre costat de la balança dels polinsaturats. Cal que hi hagi un bon equilibri entre els dos, és a dir, que en els dietes n’hi ha “d’haver dels dos”. Així ho ha exposat la dietista en la xerrada que ha ofert a L’espai de la Fundació Crèdit Andorrà i a la qual han assistit una trentena de persones. 
  
Altres conceptes que s’han abordat en la xerrada són els polifenols, que trobem en les plantes, els vegetals que s’ingereixen, les fruites i les espècies, i entre aquestes la dietista n’ha destacat la “cúrcuma, que és molt antiinflamatòria”. De fet, ha posat en relleu que a Occident s’està descobrint ara les propietats d’aquesta espècie i ha ensenyat els assistents a fer una “llet daurada” amb aquest ingredient i d'altres com gingebre i canyella. D’aquesta manera, la dietista ha posat en relleu que si es pateix alguna malaltia inflamatòria, com pot ser artritis, el que s’ha d’intentar és tenir una alimentació baixa en greixos saturats, “una alimentació basificant”, que tingui com a base els vegetals i en què la proteïna provingui d’aquests vegetals i del peix, evitant les carns. Això es pot complementar amb herbes antiinflamatòries com “infusions de romaní”. 

Durant la xerrada, s’ha abordat també la qüestió dels prebiòtics i els probiòtics i, en aquest darrer cas, com obtenir-los a través de plats com el ‘xucrut’ o de la pasta misso. L’experta també ha tractat la importància de mantenir “la integritat del budell”, és a dir, evitar que sigui porós perquè no hi passin les toxines o trossos d’aliments sencers, ja que això podia provocar “reaccions immunes o adverses” que podrien derivar en inflamacions.