Diari digital d'Andorra Bondia
Visita al centre de salut que Farrero va visitar el 2017, també finançat pel Govern.
Visita al centre de salut que Farrero va visitar el 2017, també finançat pel Govern.

Mans Unides i el Govern finançaran un hospital maternoinfantil al Senegal


Escrit per: 
M.P.A. / Foto: Mans Unides

Mans Unides d’Andorra torna a finançar un projecte al Senegal, concretament a Kabounkout, una comunitat rural de Djibidione a la zona de Fogny nord a la regió de Casamance, al sud de Senegal. Així de precís ho indica la seva presidenta, Meritxell Farrero. Es tracta del projecte que tiraran endavant juntament amb el Govern, que hi aporta 40.000 euros, i l’entitat el complementa amb els 16.850 euros necessaris per a portar-lo a terme. 
La iniciativa consisteix en la construcció, dotació i posada en funcionament d’un hospital i centre d’assistència maternoinfantil amb consultori, sala de parts i d’hospitalització, magatzem, dormitori, lavabos, subministrament d’aigua i tractament d’aigües residuals, sistema solar de subministrament d’electricitat i aigua calenta. “Se’n beneficiaran 4.000 persones tant de la part de Senegal com de la zona fronterera amb Gàmbia”, explica Farrero. 
El projecte el porta a terme l’associació Kassumay de Sant Boi de Llobregat en col·laboració amb l’associació CPAS de la Casamance senegalesa que funciona com a entitat social sense ànim de lucre. Aquestes dues  entitats treballen conjuntament des del 1995 creant escoles, centres de salut i horts. Aquesta unitat maternoinfantil complementarà, de fet, el ja existent centre de salut que també va finançar el Govern cap al 2015 i que Farrero va tenir l’oportunitat de visitar l’estiu del 2017. Va ser precisament en aquesta visita que la presidenta de Mans Unides va poder observar “la gran implicació de la població local i la forta necessitat del projecte en una zona tan pobra i aïllada del Senegal”.
Coincidint amb el començament del curs escolar i fins a mitjans d’aquest mes estan arribant a Mans Unides els projectes candidats a ser finançats per l’entitat de cara al 2020. Un cop els hagin estudiat decidiran quins escullen, comenta Farrero. De moment, no es plantegen començar la campanya anual abans del mes de febrer com van fer l’any passat, “de tota manera encara no ho hem acabat de decidir”, diu.
Pel que fa al viatge solidari que fan cada estiu per anar veient l’evolució dels projectes que han finançat, enguany la tresorera de l’ONG ha anat a Uganda acompanyant el president de Daktari, Jesús Muro, ja que Mans Unides ha aportat 12.000 euros per un projecte d’aquesta associació a Uganda, que ha consistit en la reparació d’un embassament que s’ha fet malbé per tota l’acció de la fauna depredadora i dels elefants.
Farrero ha volgut aprofitar l’ocasió per agrair totes les persones i institucions que han fet possible aconseguir els més de 121.000 euros per finançar vuit projectes la campanya passada.

Mans Unides
Govern
hospital
maternoinfantil
Senegal
finançaran
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic