La 40a edició de la Fira d’Andorra la Vella es tanca amb “una  afluència molt important”, amb un càlcul aproximat d’entre 60 i 70.000 persones participants. Així ho va declarar la cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, qui va mostrar que des del Comú estan “molt contents” pel seu desenvolupament, tot i la meteorologia, “que ha perjudicat una mica les parades de l’exterior”. Marsol va remarcar que “la Fira és una festa de país”, un esdeveniment molt consolidat i que no creu que de cara a l’any vinent hi hagi massa canvis. De tota manera, va afirmar que s’ha d’apostar per tenir un recinte multisectorial a Andorra la Vella i que, en aquest sentit, des del Comú s’han fet diverses propostes quant a la seva ubicació, com ara uns terrenys vora la carretera de la Comella, a la nova avinguda Borda Nova, o bé a Santa Coloma. La cònsol va dir que cal obrir el debat sobre aquesta qüestió “ben aviat”, encara que es tracta “d’una inversió important i s’ha d’esperar una mica”, va concloure.

El clima que es respirava en els diversos estands era força positiu. Les marques de vehicles estaven satisfetes per les operacions de venda realitzades, encara que no disposaven de xifres. En qualsevol cas, van assegurar que la Fira els permet arribar a finals d’any amb un bon tancament. També les associacions d’entitats que es trobaven a la Fira van valorar  positivament l’acostament del públic participant. “La gent s’acosta molt a preguntar”, va manifestar la presidenta de l’Associació d’Afectats d’Autisme d’Andorra (Autea), Inés Martí.  

D’altra banda, des dels sindicats de funcionaris, es va fer una valoració “molt bona” de la recollida de signatures per les dues iniciatives legislatives populars que tenen en marxa. Segons el president del Sipaag,  Lluís Anguita, van recollir prop de 2.000 signatures. La ILP que va tenir més adhesions va ser la referida a la llei de responsabilitat política.

Per la seva banda, l’estand de Podem Andorra va recollir el que qualifiquen de “14 queixes crítiques” sobre problemàtiques relacionades amb l’augment del preu del lloguer dels pisos. Com va explicar Joseba Imanol, membre d’aquest partit, el perfil dels denunciants és el de persones d’uns 70 anys que es troben en la situació que els hi rescindeixen el contracte de lloguer i amb unes pensions molt baixes de 500 o 600 euros, que han d’acollir-se a demanar ajudes a Govern per haver de fer front a lloguers superiors a uns 300 euros respecte al que estaven pagant, a més de la fiança. També van recollir prop de 400 paperetes amb opinions dels ciutadans relacionades amb aquesta problemàtica. Les “queixes crítiques” són les que traslladaran al Raonador del Ciutadà “perquè les afegeixi a les que ja té i pugui prendre les mesures que consideri necessàries”, va dir Imanol.    

L’aparcament del parc Central estarà una altra vegada disponible a partir de l’1 de novembre. 

La venda de forfets de Vallnord creix un 25,9%

La venda de forfets de temporada de Vallnord, que va començar el passat mes de maig, ha augmentat un 25,9% respecte les xifres assolides el 2017 en aquest mateix període. En aquest sentit, la Fira ha suposat un nou impuls per a l’adquisició d’aquest forfet per part del “client de país que segueix apostant per Vallnord”, va dir el director d’EMAP, Josep Marticella, que va fer ahir al vespre un primer balanç de les vendes aconseguides durant la Fira. 

D’altra banda, va assegurar que “la gran notícia per Vallnord Pal Arinsal és que es consolida el seu forfet de temporada”. Marticella va destacar que el forfet SKi&Bike de Vallnord Pal Arinsal ha tingut molt bona acollida entre clients residents i forans que han optat per aquesta novetat de l’estació massanenca que ha sortit al mercat amb un preu molt competitiu i que dóna l’opció de gaudir de la temporada d’hivern 2018–2019 i, també, de l’estiu 2019, incloent l’entrada a la Copa del Món UCI 2019 que tornarà a Vallnord al juliol. El preu d’aquest forfet per als adults residents a Andorra es mantindrà en 150 euros.