Diari digital d'Andorra Bondia
La cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, en un acte, ahir.
La cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, en un acte, ahir.

Marsol diu que SDP no té tota la informació quan parla del GAdA


Escrit per: 
M.S.C. / FOTO: J.G.

La cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, va afirmar ahir que el comitè local de la capital de Socialdemocràcia i Progrés (SDP) no té prou informació quan parla de la gestió de l’acompliment (GAdA). Així, després que la formació progressista va demanar al Comú que respecti la sentència del 2015 del Tribunal Superior i al Tribunal de Batlles que practiqui d’ofici l’execució forçosa, la mandatària va recordar que la corporació anterior ja la va executar informant individualment cada treballador de la rebaixa del 10%.

Marsol també va argumentar que abans d’entrar al Comú ho veia d’una manera diferent ja que no coneixia els detalls de la situació en què estava el cas. D’aquí el compromís que va prendre davant dels treballadors durant les eleccions de pagar el GAdA corresponent als anys 2008 i 2009. El que sí que va coincidir amb SDP és que segurament el fet d’anar fins a última instància pot suposar una pèrdua de diners per a la corporació ja que molt probablement el Tribunal Superior dirà el mateix que la Batllia (és a dir, que el Comú va executar malament la sentència del 2015). Amb tot, la cònsol major va reiterar que s’ha decidit portar el cas fins a última instància perquè cap ciutadà pugui dir que no s’ha anat fins al final, tenint en compte que es tracta d’una administració pública que gestiona diners de tota la població. 
La cònsol major de la capital va explicar que ja ha tranquil·litzat el Sitca perquè en el pitjor dels casos, si el Tribunal Superior conclogués que la sentència està executada, es pot “partir d’aquesta bossa que té la gent”, “podem trobar solucions”, va remarcar. En aquest sentit va explicar que en el nou sistema de valoració que s’està treballant, una de les opcions podria ser tenir en compte els punts corresponents al GAdA. Amb tot, la decisió encara no s’ha pres. També preveu tenir quantificat en tres mesos l’import que haurà de satisfer als empleats en cas que el Superior digui que la sentència no està ben executada. Ara per ara no s’han fet avenços en aquesta tasca però Marsol té clar que serà molt més que 200.000 euros.

 

 

gada
SDP
marsol
Número de vots: 272
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic